Dyson yeni hava temizleyici ürünlerini tanıttı

0
431 Okunma

Yaklaşık 2 senedir iç mekan hava kalitesi üzerine araştırmalar yapan ve bu kapsamda ürünler tasarlayan Dyson; hava temizleme kategorisindeki yeni ürünlerini tanıttı.

Özellikle son dönemlerde iç mekanlarda çok daha fazla zaman geçirirken, soluduğumuz hava konusundaki farkındalık da her geçen gün artıyor. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), iç mekan hava kirliliğine maruz kalma sonucu her yıl 3,8 milyon insanın hayatını kaybettiğini belirtiyor. Evlerimiz daha fazla çalıştığımız, egzersiz yaptığımız, uyuduğumuz ve oyun oynadığımız alanlar haline gelirken, her gün 9.000 litreye kadar hava soluduğumuzu  göz önüne aldığımızda, iç mekanlarda soluduğumuz havanın kalitesi de büyük bir önem arz ediyor.

İç mekanlarda gözümüzle gördüğümüz tozlar dışında, göremediğimiz ultra ince partiküller (PM10, PM2.5), Uçucu Organik Bileşikler (VOC), Azot Dioksit (NO2) ve formaldehit gibi kirleticiler bulunuyor. Dyson’ın son teknolojiye sahip hava temizleyicileri artık formaldehiti yok edebiliyor.

Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde

Dyson Purifier Cool hava temizleyici, kapalı alanlardaki zararlı maddeleri tespit ediyor ve HEPA 13 standardında  filtreleme sunarak daha temiz bir ev ortamı sağlıyor. Ayrıca Air Multiplier teknolojisiyle temizlenmiş havayı dağıtıp yayan ürün bulunduğu ortamı dilenilen zaman serinletebiliyor. Bunun yanı sıra Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde, ultra ince tozları ve alerjenleri yakalamak ve hatta formaldehit dahil potansiyel olarak tehlikeli VOC’leri (Uçucu Organik Bileşik) yok etmek için tasarlanmış, yeni katı hal formaldehit algılama teknolojisine de sahip.

Dyson Purifier Cool

Tanıtılan bir diğer ürün ise Dyson Purifier Cool. Bu hava temizleyici, bir odanın havasını doğru şekilde temizlemek için gereken standart test koşullarının ötesine geçerek partikülleri ve gazları otomatik olarak algılıyor ve tamamen yalıtımlı HEPA 13 standardında filtrelemeyle ultra ince partikülleri yüzde 99,95 oranında yakalıyor. Air Multiplier teknolojisiyle temizlenmiş havayı dağıtıp yayan ürün bulunduğu ortamı dilediğiniz zaman serinletebiliyor. Ayrıca cihaz yüzde 20 daha sessiz olacak şekilde çalışıyor. Maksimum fan hızında 64 desibelden 61 desibele düşürülen gürültü, hava ve makine yüzeyi arasındaki sürtünme miktarını azaltan teknolojiyle sağlanıyor.

En iyi hava nemlendirici buhar makinesi

Dyson yeni hava temizleyici ürünleri fiyatı

Şu anda Dyson’ın online mağzasında satışa sunulan ürünlerin fiyatı şu şekilde:

– Dyson Purifier Cool hava temizleyici : 4.799 TL

– Dyson Purifier Hot+Cool Formaldehyde : 5.799 TL

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz