Android 12’den hafızaları rahatlatacak yeni özellik detayı

0
294 Okunma
Android 12

Geliştirilmeye devam eden Android 12 işletim sistemi için her geçen gün yeni bir özellik haberi geliyor. Aktif olarak kullanılmaya başlamasından sonra daha iyi bir deneyim sunacak olan işletim sistemi; bu kez de telefon hafızalarını rahatlatacak bir özellik ile gündemde.

Android 12 yeni özelliği ile telefon hafızalarını rahatlatacak

Android 12

XDA’nın incelemelerine göre yeni Android işletim sistemi, uzun süre kullanılmayan uygulamaların verilerini otomatik silecek. Bu özellik sayesinde birkaç ay hiç kullanmadığımız uygulamalara ait veriler, telefon hafızasında boş yer kaplamayacak. Ayrıca bu uygulamalara verdiğimiz izinler de otomatik olarak kaldırılacak. Bu sayede olası güvenlik açıklarından da korunmuş olacağız.

Android 12 Beta sürümü yayınlandı! Bizi hangi özellikler bekliyor?

Sunulacak olan bu yeni özelliğin, uygulama bildirimlerine de etki edeceği düşünülüyor. Kısaca bir uygulamayı uzun süre kullanmadığınızda hem verileriniz hem izinleriniz silinirken aynı zaman da uygulamadan bildirim almanızın da önüne geçilecek.  Birçok yeni özelliği beraberinde getirecek olan yeni işletim sistemi; akıllı telefonlardaki kullanıcı deneyimi artacak ve cihazlar daha yüksek performans ile kullanılacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz