Android 12 Beta sürümü yayınlandı! Bizi hangi özellikler bekliyor?

0
315 Okunma

Android kullanıcılarının heyecan ile beklediği güncellemeden ilk haberler geldi. Yeni sürüm için ilk geliştirici beta yayınlandı. Dikkat çeken ilk özellik daha büyük simgelerin yer aldığı bir ekrandan oluşuyor. Android 12 ile bizi neler bekliyor ve güncellemeler ne zaman tüm kullanıcılar ile buluşacak?

Netflix, Android telefonlarda yeni bir özellik deniyor

Android 12 güncellemesi ile neler değişiyor?

İlk olarak güncellemenin henüz beta sürümünde olduğunu belirtelim. Henüz Google’ın  Pixel 3/3 XL, Pixel 3a/3a XL, Pixel 4/4 XL, Pixel 4a/4a 5G ve Pixel 5 modelleri için sunulan güncelleme şimdilik sadece geliştiricilere özel olarak kullanılıyor. Duyumlara göre “Snow Cone” adıyla anılan yeni sürüm gerekli inceleme ve çalışmalardan sonra kullanıcılar ile buluşacak. Geliştiriciler tarafından incelendikten sonra kullanıma sunulacak olan güncellemenin teknik anlamda birçok yenilik getireceği ve kullanım kolaylığı sağlayacağı söylentiler arasında.

Android 12 güncellemesi ile bildirimlerde birtakım değişiklikler olacak. Bildirimlerde eskiye göre daha büyük görüntü alanı bulunurken yeni biz özelliklede bizleri bekliyor. Görselde yer alan sağ alt köşedeki işaret bildirim erteleme özelliğinin bir göstergesi. Bildirimlerinizi bir saat süreyle veya belirlediğiniz süre boyunca erteleyebileceksiniz. 

Android 12

Gelmesi beklenen diğer özelliklerden kısaca bahsedecek olursak. İlk olarak tek elle kullan modu artık cihazlarda yerleşik olarak kullanılacak. Büyük ekranlı telefon sahipleri için vazgeçilmez olan özellik telefon kullanımında daha iyi deneyim sağlıyor. Güncelleme ile birlikte video ve resim tarafında da çeşitli değişiklikler yer alacak. Yeni bir özellik olarak duyurulan App Pairs isimli sistem ile çift uygulama kullanımında ki performans daha da iyi hale gelecek. Apple cihazlardan alışkın olduğumuz veri aktarımı ve şifre işlemlerini kolaylaştıran sistem artık Nearby Share ile Android için kullanılabilir hale gelebilir.

Android 12 güncelleme takvimi

Android 12

Güncelleme takvimi ise şu şekilde;

Şubat-Nisan 2021

  • Geliştirici Önizlemesi 1: İlk temel derleme, yeni özellikler, API’ler ve davranış değişiklikleriyle geliştirici geri bildirimlerine odaklandı.
  •  Geliştirici Önizlemesi 2: Ek özellikler, API’ler ve davranış değişiklikleriyle gelecek güncelleme.
  •  Geliştirici Önizlemesi 3: Kararlılık ve performans için yayınlanacak güncelleme.

Mayıs-Ağustos 2021

  • Beta 1: İlk beta kalitesinde sürüm, Android 12 Beta’ya kaydolan ve erken benimseyenler için gelecek.
  • Beta 2-3: Yeni Beta kalitesinde sürüm.
  • Beta 4: Platform stabilizasyonu, final API’ler ve Google Play onaylamaları.
  • Aday sürüm (Candidate): Tam sürümden önceki son beta sürümü.

Eylül 2021 (tahminlere göre)

  • Son sürüm: Android 12 ekosisteme dahil oldu.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz