Android Cihaz Nasıl Hızlandır? Ön Bellek Nasıl Temizlenir?

0
150 Okunma

Android telefon veya tablet sahibi olduğumuzda belli bir kullanımdan sonra performans düşüşü yaşayabiliyoruz. Bu durum birkaç sebep yüzünden ortaya çıkabiliyor. Bu sebeplerden biri ön bellek kullanımının oldukça fazla olması.

İşte şimdi göstereceğim adım sayesinde ön belleğiniz temizlenecek ve artık telefonunuz çok daha iyi bir performans sergileyecek.

Android Cihazda Önbellek Nasıl Temizlenir?

Android telefonda performans arttırmak için cihazın içerisindeki uygulamaları ve Chorme’un ön belleğe aldığı verileri, temizlemiş olmanız gerekiyor. Şimdi size saniyeler içerisinde telefonunuzu hızlandırmanın adımlarını gösteriyorum.

1- Cihazınızda yüklü olan uygulamaların listesini bulun!

Android telefonu hızlandırmak için ilk yapılması gereken işlem “Ayarlar” uygulamasına girmek, ardından “Depolama” seçeneğine dokunmak olacak. Bir sonraki ekranda ise “Uygulamalar” seçeneğini bulunun ve dokunun. Bu sayede telefonunuzdaki tüm uygulamaların ne kadar yer kapladığını görebilirsiniz. Eğer uygulama listesini bulmakta zorlanırsanız, Ayarlar uygulamasının üst kısmındaki arama çubuğunu kullanabilirsiniz.

2- Uygulamanın Önbelleğini Temizleyin!

Listede gördüğünüz herhangi bir uygulamayı seçin. Bu uygulamayı açtığınızda, kullanıcı verileri, ön bellek boyutu, kapladığı alan, uygulama boyutu gibi veriler görünür. Burada basmanız gereken seçenek “önbelleği temizle” olacak. Eğer “verileri temizle” seçeneğine basarsanız, uygulama içi tüm veriler kaybolur ve bu durum sizleri biraz üzer.

3- Tekrarlayın!

Bu işlemi diğer uygulamalar için de uygulayın. Tüm verilerinizi kapsamlı bir şekilde temizledikten sonra üç ayda bir bu işlemi telefonunuzun iyiliği için yineleyin.

 

Chorme’da Önbellek Nasıl Temizlenir?

1- Chorme’un Geçmiş Ayarlarına Gidin!

Android telefon veya tabletinizde Chorme uygulamasını açın. Ardından sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basın. Sonra “Geçmiş” seçeneğine dokunun ve tarama verilerini temizle seçeneğine tıklayın.

2- Hangi Verilerin Kaldırılacağına Dikkat Edin!

Chorme’da hangi verileri kaldırmak istediğinizi ve zaman dilimini seçebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu bu verileri temizlerken cihaza kaydettiğiniz şifrelerinde gidebilecek olmasıdır. Bu yüzden bu üç seçeneği dikkatlice okumalısın.

 

Önbellek Verisi Nedir?

Ön belleğe alınan veriler, bir uygulamayı veya web siteyi açtıktan sonra cihazınızda depolanan dosyalar, resimler ve diğer multimedyaları içerir. Bu verileri daha sonra ziyaret ettiğinizde site ve uygulama daha hızlı açılır.

Siz bu yöntemi biliyor muydunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz