Kadınlar Hangi Arabaları Tercih Eder!

0
537 Okunma

Kadınlar birçok alanda, alacağı teknolojik ürünün en ince ayrıntısına kadar düşünür, tartar, kendisi ve çevresi için en uygununu bulur. Bugün de sizlerle kadınların tercih ettiği araba modellerine göz atacağız. Kadınlar neden bu modelleri daha çok tercih ediyor? Hangi renk arabayı daha çok kullanıyorlar? Hepsi ve daha fazlası haberimizde!

Kadınlar Nasıl Arabaları Tercih Eder?

Kadınlar bir araba alırken en çok; kolay park edebilmeye, otomatik vitese, kompakt tasarıma, ekonomik olmaya ve ferahlığa önem veriyor. Hatta yapılan bir araştırmaya göre kadınlar en çok “sportif amaçlı araç” tipini beğendiklerini görüyoruz.  Bunun en büyük sebebi ise bu tür araçların güvenlik açısından çok daha iyi bir performans sergilemesi aynı zamanda günlük yaşama çok daha uygun olmasından kaynaklanıyor.

Söz konusu araştırmaya katılan 11.239 kadının %33’ü spor model arabaları, %28’inin hatback (bagaj uzantısı olmayan), %17’sinin sedan, %7’sinin spor, %6’sının üstü açık ve %9’unun diğer modelleri seçtiği sonuçlarda ortaya çıkmış.  İşte o modeller!

Kadınların En Çok Tercih Ettiği 5 Araba

Türkiye’nin en çok tercih edilen kadın araba modelleri şu şekilde:

1-Mercedes B serisi

Mercedes B serisi dış görünüşü ve konforu ile insanı içine çeken etkileyici bir model. Akıllı sistemleri ve her yanında bulunan güvenlik sensörleri sayesinde bu listenin ilk sırasında yer almayı başarıyor. Mercedes B serisinin üretilen her 100 adetinden 49’unu kadınlar alıyor.

 

 

2-Fiat 500

Kompakt tasarımı, kolay park edilme özelliği ve otomatik vitesi ile en çok tercih edilenler arasında Fiat 500 yer alıyor. İç ve dış tasarımı ile kadınların ilgisini çeken bu araba Mercedes B serisinde olduğu gibi üretimden çıkan 100 otomobilin 49’unu kadınlar alıyor!

 

 

3-Volkswagen Polo

Fiyat performans olmasının yanında spor görünüşü ile kadınların gözdelerinden biri olmayı başarıyor.

Türünde ilk defa ve opsiyonel olarak sunulan LED farlar, diğer sürücüler tarafından rahatlıkla fark edilmesi sağlanarak daha güvenli bir sürüş vadediyor.

 

4-MINI

İngiliz araba üreticisi, bu modelinde sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada kadınların ilk araba hayali. Her sene yenilenen tasarımı ile dikkat çeken arabanın Türkiye satışlarının %53’ünü kadınlar yapıyor.

 

 

5- Reault Captur

Gözü yükseklerde olanlar için ayaklarını yerden kesecek, büyük tekerleklere sahip bu araba da kadınların en çok tercih ettiği modellerden biri oluyor. Özellikle aracın kişiselleştirebilir yanlarının olması da bir artı sağlıyor.

Boyutu diğer arabalar kadar küçük olmasa da güvenli yolculuk deneyimi sunması ve şık tasarımı onu tercih sebebi yapıyor.

 

 

Kadınlar En Çok Hangi Renk Araba Kullanır?

Kadınlar genel olarak arabalarda %39 oranında siyah renk, %23 oranında beyaz, %22 oranında kırmızı, %9 oranında gümüş ve %7 oranında diğer renkleri tercih ediyor. Tüm dünyada renk eğilimi beyaz üzerine olurken kadınların siyah tercih etme sebebi ise kendilerini daha güvende hissetmeleri. Aynı zamanda siyahın asil duruşu da tercih etmelerin bir başka sebebi!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz