Android Q’ya alışmak için gereken süre açıklandı

0
134 Okunma

Android Q Beta 6 güncellemesinin ardından yeni eklenen hareket yönlendirmeleri ile ilgili açıklama geldi. Google tarafından yapılan duyuruda bu değişikliğin Android için büyük bir gelişme olduğu kaydedildi.

Google Chrome alternatifi 5 tarayıcı

Android UI ürün müdürleri Allen Huang ve Rohan Shah tarafından Android Geliştirici Blog’unda yapılan açıklamada hareketleri kullanarak ekran deneyimini artırmak için uygulamalara daha geniş bir alan sağlanacağı belirtildi.

Geri tuşunun önemini ileten Huang ve Shah önceliği ona verdiklerini işlevini kaybettirmeden en iyi şekilde kullanılması amaçlandığını iletti.

Google, her detayı göz önünde bulundurdu

Kullanıcıların telefonlarını nasıl tuttuklarını ve kullanırken nasıl işlemler gerçekleştirdiğini araştıran Google, birçok prototip üzerinde çalıştı. Sonuca ulaşıldığında ortaya aşağıda görseli bulunan ısı haritası çıktı.

Genel bakış ve en son uygulamalara hızlı bir şekilde erişmek amacı ile oluşturulan Google hareket sistemi düğmelere göre daha yavaş olmasına karşın kullanıcı deneyimini yükseltiyor.

İlginç olan ise Android Pie’da bulunan üç düğmeli Android yönlendirmesinin daha çok tercih edilmesine rağmen Google’ın bunu değiştirmesi. Son kullanıcı değerlendirmelerine göre Android Q hareketleri ergonomik olarak 5.39 puan, tek el kullanımında ise 5.78 puan alıyor.

Google verilerine göre Android Q’da kullanılan bu navigasyon sistemi zamana ve hız ihtiyacı olanların telefon kullanımlarına olumlu etki ediyor. 3 gün içinde zorluk çekilerek öğrenilen bu hareket sistemi 3 gün geçtikten sonra akıcı hale geliyor ve 3 günün sonunda kişiler eski sisteme dönmek istemiyor.

Google insanların bu yönlendirmeleri ilk denediğinde Pie sürümüne geri dönmek istediği fakat daha sonra kullanım alışkanlığı düzene girince vazgeçemediklerini açıkladı.

Telefon sistemlerinin sorun olmadan üretilmesini sağlmak için adım atan Google, Samsung, LG, OnePlus, Motorola, Xiaomi, HMD Global ve Oppo gibi üreticilere bu durumu açıkladı.

İsteyen eskisi gibi kullanabilecek

Kullanıcıların sorunsuz bir deneyim yaşamasını  isteyen şirket Android Q kullanıcılarının eskisi gibi 3 butonlu yönlendirmeye dönebilmesi imkanını sunacak. Tam sürümde gelmesi beklenen bu özellik beta sürümlerinde olmayacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz