Google Chrome alternatifi 5 tarayıcı

0
594 Okunma

Piyasaya sunulmasının üzerinden geçen 10 yılda en çok kullanılan tarayıcı olmayı başaran Google Chrome, hızlı ve stabil bir tarayıcı olmasının yanı sıra sahip olduğu mağaza ve eklentiler ile güçlü bir tarayıcı olmayı başarıyor. Ancak bu sorunsuz deneyimin dezavantajları da var. Örneğin Google Chrome’un RAM kullanımı, göz atma alışkanlıklarını kaydetmesi gibi durumlar zaman zaman Chrome’dan kullanıcıları uzaklaştırabiliyor. Biz de bu yazımızda sizlerle Google Chrome alternatifi 5 tarayıcı listesini paylaşıyoruz.

Google büyük siteleri üzen bir hata ile uğraşıyor

Tor Browser 6.0

Gizlilik ve güvenlik konularına önem veriyorsanız Tor Browser tam size göre. Doğrudan bağlantı yerine vekil sunucular kullanarak websitelerine erişmenizi sağlayan Tor, anonim bir çevrimiçi gözatma sağlar. Tor Browser, açık kaynak kodlu bir tarayıcı olan Mozilla Firefox tabanında geliştirilmektedir.

Tarayıcıyı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Vivaldi

Daha hızlı gezinmek için bir web tarayıcı arayanların kullanabileceği bu alternatif, akıllı sekmeler özelliği sayesinde tam bir hız canavarı. Vivaldi tarayıcısının açık sekmelerin önizlemesini gösteren görsel sekmeler, not oluşturma, sadece bir tıklama ile ziyaret edilen ilk sayfaya dönme gibi saymakla bitmeyen birçok özelliği bulunmaktadır.

Tarayıcıyı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Opera

Chromium tabanlı bu tarayıcı en popüler tarayıcılar arasında yer almaktadır. Yerleşik bir reklam engelleyici ve VPN bulunduran tarayıcı çevrimiçi gözatmadaki engelleri önünüzden kaldırır. Karanlık mod, pil tsarrufu , turbo modu , veri tasarrufu gibi özellikleri dahili olarak barındıran tarayıcı performans açısından sorun yaşatmıyor.

Tarayıcıyı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Torch Browser

Multimedya tabanlı bir tarayıcı olan Torch Browser dahili olarak bir medya yakalayıcısı içermektedir. Ses ve videoyu web sayfalarından otomatik olarak kaydeden bu medya yakalayıcı indirmeyi bitirmeden videoları oynatabiliyor. Torrent kullanıcılarını ilgilendiren bir özelliktende bahsetmek gerekirse tarayıcıda yerleşik olarak torrent istemciside bulunmaktadır.

Tarayıcıyı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

 

Epic Browser

Tor Browser gibi gizlilik ve güvenliğe önem veren Epic Browser, özel bir sanal köprü barındırmasada sitelerin veri takibini engelleyen ve kripto para kasılma durumunu engelleyen bir altyapı üzerine kurulmuştur. IP adresinizi gizlemek için dahili bir şifreleme algoritması içeren tarayıcı tek tıkla şifreleme sağlar.

Tarayıcıyı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sizlerinde önerilerinizi merak ediyoruz yorum kısmından kullandığınız tarayıcıları ve deneyimlerini paylaşırsanız seviniriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz