“Android telefon QR kodu taramıyor” sorunu nasıl çözülür?

0
115 Okunma

QR kod tarama genellikle Android cihazlarda sorunsuz bir şekilde çalışır. Android telefonunuz QR kod taramıyorsa bu birkaç adımı uygulamanızda fayda var.

Android QR kod okumama sorunu çözümleri

QR kodlar özellikle pandemi döneminde çok fazla artış gösterdi. Birçok kafe menülerine QR kod ile ulaşmanızı istiyor. Tabii doğruluğundan emin olmadığımız kodları telefona taratmamak gerekiyor.

Peki Android telefon QR kod okumuyor sorunu nasıl çözülür? 

  • Telefonunuza okutmak istediğiniz QR kod hasarlı olabilir. Soluk veya bir kısmı silinmiş QR kodlar telefonlar tarafından taranmayabilir.

  • Sadece o QR kodu taramıyor olabilir. Bu yüzden farklı yerlerde gördüğünüz güvenilir QR kodlarını da taratabilirsiniz. Telefonunuz tüm kodları başarılı bir şekilde tarayarak okuyor ancak sadece belirli bir QR kodu okumuyorsa sorun o kodda olabilir. Telefonunuz hiçbir kodu taramıyorsa sorun cihaz kaynaklı olabilir. Endişe etmeyin. Birkaç adım ile bu sorunu düzeltebilirsiniz.
  • Sorun sadece kamera merceğinizi temizlemek ile çözülebilir. Mercekte biriken kir, lekeler ve parmak izleri QR kodun taranmasına engel olabilir. Telefonu zarar vermeden temizlemek sorunu çözebilir.
  • QR kodu taratırken kamera odağını ayarlamayı deneyin. Kameranın odaklanmasını sağlamak için cihazı koda yaklaştırın veya uzaklaştırın.
  • Telefon ayarlarınıza göz atmanızda fayda var. Telefonunuzda dahili QR kodu tarayıcının etkin olup olmadığını kontrol edin.
  • Diğer adımlar bir işe yaramazsa sorun yazılım ile ilgili olabilir. Telefonunuzun güncellemelerini düzenli olarak yapmayı unutmayın.
  • Son olarak taramak istediğiniz kodu Google Lens kamerası aracılığı ile okutabilirsiniz.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz