“Android telefonum saati yanlış gösteriyor” sorunu nasıl çözülür?

0
481 Okunma

Akıllı telefonlar da bazen zamanı yanlış gösterebilir. Bu durum ile karşılaşıldığında yapılması gereken adımlar ise çok basit. Bugün “Android telefonum saati yanlış gösteriyor” sorununu nasıl çözeceğinizin adımlarını paylaşacağız.

Android telefonda yanlış zaman sorunu nasıl düzeltilir?

Akıllı telefonunuzun zamanı yanlış göstermesinin nedeni çeşitli sebeblerden kaynaklanıyor olabilir. Bunlardan biri otomatik saat ve tarih ayarının yanlışlıkla kapatılması. Fark edilmeden yapılan bu yanlış bazı planlı işlerinize ( toplantı vs.) yetişememenize neden olabilir. Yanlış zaman gösteriminin bir başka nedeni yanlış zaman ayarı da olabilir. 

Peki bu sorun kısa sürede nasıl çözülür?

android telefon

  • Otomatik tarih ayarını kapatın ve tekrar açın 

Android telefonunuzda öncelikle ayarlar bölümüne giriş yapın. Sonrasında ise genel yönetim veya sistem bölümüne gidin. Ardından tarih ve saat bölümüne gidin ve otomatik tarih ve saat düğmesini kapatıp tekrar açmayı deneyin.

  • Telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin

Akıllı telefonunuzu yeniden başlatmak geçici olarak meydana gelen hatayı ortadan kaldırabilir.

  • Otomatik tarih ve saat ayarını kapatmayı deneyin 

İlk adımda bahsettiğimiz otomatik tarih ve saat ayarını kapatarak da sorunu çözmeniz mümkün. Akıllı telefonunuzun saatini manuel olarak ayarlayarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu şekilde öncesinde planladığınız yerlere geç kalmamış olursunuz.

 

Peki siz akıllı telefonunuzda bu sorunu yaşadığınızda hangi adımları uyguluyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz