WhatsApp, parolasını unutanlar için sevindiren yenilik

0
90 Okunma
whatsapp-parolasini-unutanlar-icin-sevindiren-yenilik

WhatsApp, kullanıcıların uçtan uca şifrelenmiş yedeklerindeki şifrenin doğru olup olmadığını doğrulamasına olanak tanıyan yeni bir özelliği sunmaya başlayacak. Daha sonra, yanlış bir eşleşme olması durumunda kullanıcıların şifreyi değiştirmesine izin verecektir.

WhatsApp, uçtan uca şifrelenmiş yedeklemeler için parola hatırlatma özelliğini kullanıma sunuyor

Yeni özellik, hem iOS hem de Android için anında mesajlaşma uygulamasının en son sürümünü yükleyerek bazı kullanıcıların kullanımına sunuldu. WhatsApp, iki yıl önce bir blog gönderisinde uçtan uca şifreleme yedeklemelerini duyurdu ve o zamandan beri özellikte güncellemeler yaptı.

Kullanıcılar, kişisel bir parola veya 64 basamaklı bir şifreleme anahtarı seçerek uçtan uca şifreleme kullanarak yedeklerini güvence altına alabilirler. Ne WhatsApp ne de Apple ve Google’ı içeren yedekleme hizmeti sağlayıcıları, şifrelenmiş yedeklemeleri okuyabileceği veya bunların kilidini açamayacağı için bu bilgiyi yalnızca kullanıcı bilecektir.

whatsapp-parolasini-unutanlar-icin-sevindiren-yenilik-1

WhatsApp geçmişte yedekleri korumak için kendi şifreleme tekniklerini kullanıyordu ancak bu uçtan uca şifreleme değildi. Güncelleme, bazı kullanıcıların şifrelerini unuttuktan sonra şifrelenmiş yedeklerine erişimlerini kaybetmelerine neden oldu.

WhatsApp’ın yeni özelliği, kullanıcıların anlık mesajlaşma uygulamasının en son sürümünü yükledikten sonra şifreyi doğrulamasına olanak tanıyacak ve bu da kullanıcıların yedeklerine geri dönmelerine olanak tanıyabilir. WhatsApp yüklenirken, kullanıcılardan Google Drive ve iCloud’daki yedeklerini şifrelemek için seçilen şifrelerini girmeleri istenebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz