Android’de temalı simge nasıl oluşturulur?

0
276 Okunma

Akıllı telefonlarda kullandığımız her uygulamanın kendine ait bir simgesi var. Bu rengarenk olan simgeler bazen gözü yorabiliyor veya ana ekranda karışıklığa sebep olabiliyor. Android işletim sistemine sahip olan telefonlarda ise bu durumu çözmek çok basit. Google Play Store’dan indireceğiniz bir uygulama ile dakikalar içerisinde telefonunuzdaki uygulamaların simge görünümlerini değiştirebilirsiniz. Peki Android’de temalı simge nasıl oluşturulur? İşte yanıtı…

Temalı simgeler nasıl oluşturulur?

Android işletim sistemine sahip olan akıllı telefonlar, Play Store üzerinden indirilen Shortcut Maker adlı uygulama ile istedikleri uygulama simgesi için özel yapım temalı simgeler oluşturabilir. Uygulama ile simgeleri istediğiniz boyutta kullanıp değişiklik de yapabilirsiniz.

temelı simge nasıl oluşturulur

Bunu uygulamak için ilk yapılması gereken ise telefonunuza Play Store’dan Shortcut Maker uygulamasını yüklemektir. Aşağıdaki 7 adımı takip ederek Android telefonunuza temalı simge oluşturabilirsiniz.

  • Adım 1: Ana ekranınıza uzun bir süre dokunun ve Widget’ler öğesini seçin.
  • Adım 2: Aşağı kaydırın ve kısayol oluşturucuyu bulun. Kısayolu ana ekranınıza sürüklemeyi unutmayın.
  • Adım 3: Play Store’dan indirmiş olduğunuz uygulamayı açın.
  • Adım 4: Temalı simgeyi oluşturmak istediğiniz uygulamayı bulun.
  • Adım 5: Simgeye dokunun ve temayı seçerek istediğiniz renk paletini seçin.
  • Adım 6: Temalı simge kısayolları, varsayılandan biraz daha büyüktür. Bu yüzden simge boyutunu yaklaşık %90-95’e getirmek için eksi düğmesine basın.
  • Adım 7: Ve son olarak onay işaretine basın.

temalı simge nasıl oluşturulur

Bu işlemleri sırasıyla gerçekleştirdiğinizde ise telefonunuzun ekranı istediğiniz görünüme kavuşacaktır. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz