Apple bu kez de diyabete dikkat çekti

0
180 Okunma

Zaman zaman Apple Watch’un sağlıklı yaşama iyi gelen yönlerini vurgulamak isteyen Apple, bunu bu kez 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında yaptı. Hareketli yaşama dikkat çeken şirket, Apple Watch kullanarak nasıl hastalık risklerinin aza indirilebileceğini açıkladı. Apple Watch halkaları ile motivasyonunuzu artırmanız mümkün.

Apple Watch halkaları ile sağlıklı yaşamak

Apple, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında yeni bir bülten yayınladı. Bu bülten ile birlikte sağlıklı yaşama dikkat çekti.

Diyabet ve istenmeyen kilo riskini en aza indirmek için günde 30 dakika tempolu aktivite yapmak son derece önemli. Bu, aynı zamanda  kardiyovasküler hastalıklar ve inme riskini de azaltıyor. Aynı zamanda uykuyu ve ruh halini iyileştiriyor, stresi azaltıyor. Uzun süre oturmak ise 2. tip diyabet riskini artırabiliyor. Aktif olmak genel olarak bireydeki glikoz seviyelerinin kontrol edilmesine yardımcı oluyor.

Peki burada Apple Watch’un sorumluluğu nerede?

Aslında Apple Watch halkaları, kullanıcının farkındalığını artırmak ve sağlıklı gün geçirmesine yardımcı olmak için son derece önemli. Aktivite halkalarını tamamlayarak daha sağlıklı bir gün geçirmek o kadar basit ve eğlenceli bir hale geliyor ki, bunu en sevdiğiniz alışkanlıklarınız içine kolaylıkla alıyorsunuz.

Bilekteki bir Apple Watch gün boyunca kullanıcısının merdiven çıkışını, çocuklarla oynayışını ya da yaptığı ev temizliğini takip ediyor ve bu aktiviteler boyunca yaktığı kalori miktarını ölçüyor. Böylece Hareket halkası tamamlanıyor.

Egzersiz halkasının tamamlanması için ise gün içinde tempolu bir şekilde hareket etmek ya da Antreman uygulamasından bir antreman seçmek gerekiyor.Egzersiz halkası kaç dakikalık hareketli aktivite tamamladığınızı gösteriyor. Tek veya birkaç seferde yapacağınız antrenmanlarla Egzersiz dakikaları kazanabilirsiniz.

Sıra Duruş halkasına geldiğinde ise bu halkayı tamamlamak için gün içinde 12 farklı saatte en az 1 dakika ayağa kalkıp hareket etmek gerekiyor. Bu da kullanıcının uzun süre oturmasının önüne geçiyor. Bu nedenle Apple Watch,Duruş hedefinize ulaşmak için kaydettiğiniz ilerlemeyi takip ediyor ve gün boyunca sizi ayağa kalkmaya teşvik ediyor. Daha az oturmak kan basıncının düşmesine, enerjinin yükselmesine ve kardiyovasküler hastalık riskinin azalmasına yardımcı olabiliyor.

Tüm bu halkaları her gün tamamlamaya çalışmak ayrı bir motivasyon kaynağı oluyor. Ayrıca, Apple Watch bu halkaları tamamlamak için kullanıcıya özel önerilerde de bulunuyor.

Diyabete dikkat çekmek isteyen Apple, App Store’da da bu hastalık ile ilgili birçok uygulamanın olduğunun altını çiziyor. Bu uygulamalardan bazıları şu şekilde sıralanıyor: mySugr: Diyabet Takip Kayıtları, Diabetes Tracker by MyNetDiary, One Drop Diabetes Management.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz