Facebook iOS kullancılarından özür diledi

0
130 Okunma

Birkaç gün önce yazdığımız haberimizde sizlere, iOS kullananların, Facebook uygulamasında aktif oldukları zaman diliminde karşılaştıkları bir problemden bahsetmiştik. Kameralarını arka planda açtıklarında, kamera beslemesinde (feed‘ inizde) gezinirken oluşan son derece rahatsız edici durum mevcuttu.

Aynı zaman da gizliliği ihlal eden bir hata olduğu konusunda bilgilendirmeler de bulunmuştuk.

Microsoft’tan kadınların hayatını kurtaracak yapay zeka teknolojisi

 

Facebook iOS kullanıcılarına yaptığı hatadan döndü

Görünen o ki Facebook sebep olduğu büyük hatadan döndü. Ortaya çıkan bilgilere göre; App Store’un en güncel sürümünde bundan sonra böyle bir durumun bir daha mevcut olmayacağı konusunda kullanıcılarına söz verdi.

Kısaca olayı anlatacak olursak, Facebook kullanıcıları, uygulamada gezinirken bir fotoğrafı açıp aşağı kaydırdığında kamera beslemesindeki ekranın sol tarafındaki küçük bir şeritte beliren bir hata nedeniyle Facebook‘un arka planda kamerayı açtığını öğrendik.

Bu sorun fark edildikten sonra kopyalanıp bir kullanıcı tarafından kaydedildi. Daha sonra da yalnızca kameranızı kullanmak için Facebook‘a izin verdiğinizde bunu olayın gerçekleştiğini fark ettik.

 

Facebook yetkililleri olayı önemsemedi

Tüm bu olayların ardından Facebook, ‘Fotoğraf çekildiği zaman uygulamanın, kamera ekranına kısmen geçtiği’ yönünde bir açıklama yaptı. Yani, hatanın geçici olduğuna işaret etti ve bu olayı neden gösterip yüklenen bir fotoğrafın hiçbir kanıtı değeri taşımadığını belirtti.

Lady Gaga attığı tweet ile hayranlarını üzdü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz