Apple çalınan telefonları kilitledi!

0
340 Okunma

Amerika’da polis tarafından nefessiz bırakılıp, öldürülen Georg Floyd sonrası Amerika gelmiş, geçmiş en büyük protestolardan birine tanıklık ediyor. Protestoların artmasıyla şiddetin dozuda oldukça arttı. Bazı Protestocular lüks markaların dükkanlarına saldırıp, yağmalamaya başladılar bunlardan biride Apple mağazası oldu.

 

Corona virüs nedeniyle işsizlik ve ekonomik sorunlarla uğraşan Amerika bugünlerde virüsten daha büyük bir sorunla baş etmekte. Amerika tarihi boyunca ırkçılık büyük bir sorun olmuş öyle ki bazı dönemlerde siyahiler köle olarak adlandırılmıştı. Zamanla bu ırkçılık sorunlarının azalması sorunun ortadan kalkmış gibi gözükmesine neden olmuştu. Polis memurunun siyahi bir vatandaş olan George Floyd’u nefessiz bırakarak öldürmesiyle aslında üstü kapatılmış olayların gün yüzüne çıkmasına neden oldu. George Floyd bir simge haline geldi insanlar sokağa dökülüp, haklarını aramak ve bu olayı gerçekleştiren polisin en büyük cezayı almasını sağlamak için protestolar gerçekleştirmeye başladılar. Kısa sürede tüm Amerika’ya yayılan protestolar beraberinde şiddeti ve yağmalamalarıda getirdi

.

İlk başta market, postane gibi yerleri yağmalamaya başlayan protestocular, bu sefer gözlerini dünyaca ünlü mağazalar ve iş yerlerine dikti. Hermes, Louis Vuitton  ve Apple mağazalarını yağmalamaya başladılar. Protestocular kısa sürede yıktıkları Apple’dan telefon, tablet gibi bir çok şey çalmaya başladılar. Tüm bunlar yaşanırken teknoloji devi Apple geliştirdikleri sistem sayesinde çalınan telefonların kilitlenip, kullanılmayacağını duyurdu. Kilitlenen telefonlara Apple tarafından bildiriler gönderildi. Gönderilen bildirilerde, cihazın devre dışı bırakılıp, izlendiğine dair bir bildiri gönderildi. Bildiride cihazları yetkili Apple mağazalarına geri getirilip, cihazı teslim edilmesi söyleniyor.

https://twitter.com/onlyfanobtainer/status/1266933834064572416?s=20

Twitter’da bir kullanıcı yağmalama sırasında aldığı telefona gelen bildiriyi paylaştı. Apple bu hamlesiyle bir kez daha teknoloji devi olduğu gerçeğini kanıtladı, Telefonları alan kişilerin telefonu kullanamayacağı kesin. Çalınan telefonların geri getirilip, iade edilecek olması durumu ise şu anlık sadece bir soru işareti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz