Apple’ın gizlilik odağında ertelediği hamlesi

0
321 Okunma
Apple-gizlilik-ozelligi-00

Apple’ın eylül ve ekim aylarında kullanıcılara sunmasının beklendiği iOS 14 pek çok yeniliği bünyesinde barındırıyor. Bu sürüm özellikle gizlilik noktasında kullanıcıların gerçekten de işini kolaylaştıracak ve  daha şeffaf bir deneyim sunacak ancak yeni duyuruyla beraber söz konusu gizlilik hamlesi erteleniyor. Apple gizlilik özelliği gelecek yıla erteleniyor!

Apple gizlilik özelliği üzerinde duruyor ancak ertelendi!

Geçen hafta gizlilik politikasında yayımlanan reklamla gündeme gelen Apple, iOS ve iPadOS cihazlarında kullanıcıya gizlilik sunmayı vadettiği özelliğini erteleme kararı aldı. Şirket bu özelliği önümüzdeki yılın başlarına kadar erteleyeceğini ve geliştiricilerin bu yazılım değişikliğine uymak için zamana sahip olacağını duyurdu.

iPhone 11 uretimi

Şirket, medya kuruluşlarına, bu değişiklik etkinleştirildiğinde iOS ve iPadOS mobil kullanıcılarına uygulama bazında verilerin izlenmesine, izin verme veya reddetme seçeneği sunacağını söyledi. Apple aynı zamanda uygulama geliştiricilerine de bu noktada gerekli değişiklikleri yapmaları için zaman veriyor.

Apple’ın gizlilik odaklı özelliği bu durumda 2021’in başlarında kullanıma sokulacak. Bildiğiniz gibi Apple, haziran ayında iOS 14’ün piyasaya sürülmesiyle kullanıcılara sunulacak özelliklerin yeni gizlilik değişikliklerini duyurmuştu. Facebook, yeni değişiklikle ilgili en endişeli şirketler arasında yer alıyor. Bu gizlilik değişikliği daha çok konuşulacak gibi duruyor.

Apple’ın öğrencilere önerdiği uygulamalar!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz