Apple HomePod artıları ve eksileri neler?

0
171 Okunma

Akıllı asistanlar birçok konuda hayatımızı kolaylaştırıyor. Şık tasarım ve işlevleri ile bulundukları ortama da uyum sağlıyorlar. Peki akıllı asistanların özellikleri neler? Bu yazımızda Apple HomePod’un artıları ve eksilerinden bahsedeceğiz.

Apple HomePod artıları

  • Ses kalitesi 

Apple HomePod

Apple HomePod net ses özelliğine sahiptir. 360 derecelik tasarıma sahip olması da ses konusunda ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.

  • Uygulamaya uygunluk 

Apple HomePod artıları

HomePod akıllı asistan Apple’ın ekosistemi ile bütünleşme konusunda harika işler çıkarıyor. Akıllı asistanı diğer Apple aygıtlarda sorunsuz şekilde bağlamak mümkün.

  • Minimal ve şık tasarım 

apple homepod

Kabul edilmeli ki Apple tasarım konusunda her zaman bir adım önde yer alıyor. Akıllı asistan HomePod da minimal ve şık bir tasarıma sahip. Bulunduğu ortama birebir uyum sağlar görünümde. HomePod’unuzda yanan ışıkların anlamı nedir haberimizi okuyabilirsiniz.

  • Akıllı ev kontrolü 

homepod

Diğer asistanlar gibi HomePod da diğer akıllı ev cihazlarını kontrol etmenizi sağlar. HomePod ile kapı kilitleri, prizler, ışıklar ve kameralar gibi cihazlar da kontrol edilebilir.

Apple HomePod eksileri

  • Rakiplerinden biraz daha pahalı 

apple

Apple HomePod tasarımı ve özellikleri bakımından kusursuz görülse de bazı dezavantajları var. Bunlardan biri de HomePod’un rakiplerinden biraz daha pahalı olması.

  • Sınırlı uyumluluk 

Apple HomePod akıllı asistan yalnızca IOS işletim sistemine sahip cihazlarda kullanılabiliyor. Android cihazlar ile uyumlu değil.

  • Uygun Spotify desteğinin olmaması 

Akıllı asistan HomePod’un dezavantajlarından biri de Spotify desteğinin olmamasıdır.

  • Hayal kırıklığına uğratan Siri performansı 

Siri, akıllı asistan HomePod’unuzdaki her şeyden sorumludur. Ancak genel işlevsellik açısından Amazon’un Alexa ve Google Asistanı gibi rakiplerinin gerisinde kalıyor. Siri yalnızca tek bir zamanlayıcı ayarlayabilirken, Alexa ve diğer sesli asistanlar özel adlarla birden çok zamanlayıcı ayarlayabiliyor.

Peki siz Apple HomePod’un hangi özelliklerini seviyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz