Apple, iOS 17.1.1 ve iPadOS 17.1.1’i Yayınladı

0
60 Okunma

Apple, ilk olarak Eylül ayında çıkan iOS 17 ve iPadOS 17 işletim sistemlerine yönelik küçük güncellemeler olan iOS 17.1.1 ve iPadOS 17.1.1’i yayınladı. iOS 17.1.1 ve iPadOS 17.1.1, Apple’ın yeni AirDrop, StandBy ve Apple Music özelliklerini getiren iOS 17.1 güncellemesini yayınlamasından yaklaşık iki hafta sonra geldi.

Bu yeni güncellemede neler düzeltildi?

iOS 17.1.1 öncelikle BMW ve Toyota Supra gibi belirli otomobil modelleriyle ilgili kablosuz şarj sorunlarını giderir. Bu sorunlar, NFC işlevlerinde aksamalara neden oluyor ve özellikle iPhone 15 serisi kullanıcıları için Apple Pay’i etkiliyordu. Apple, güncellemedeki bu kusuru kabul etti ve düzeltti.

Ek olarak güncelleme, daha önce karlı koşulları doğru bir şekilde gösteremeyen hava durumu kilit ekranı widget’ındaki görsel bir aksaklığı da gideriyor. iOS 17.1.1 bu belirli sorunları ele alırken, Wi-Fi bağlantı istikrarı ve beklenmedik cihaz kapanmaları gibi bildirilen diğer endişeleri de giderip gidermediği belli değil.

apple-ios-17-1-1-ve-ipados-17-1-1i-yayinladi-1

iOS 17.1.1’deki düzeltmelere erişmek için kullanıcılar standart güncelleme prosedürünü izleyebilir. Basitçe ‘Ayarlar’a, ardından ‘Genel’e gidin ve ‘Yazılım Güncelleme’yi seçin. Buradan, cihazınızı güncellemek için ‘Şimdi Kur’ seçeneğini seçebilirsiniz.

Aralık ayında piyasaya sürülmesi beklenen iOS 17.2, birçok önemli özelliği beraberinde getirecek. Bunlar arasında yeni bir Journal uygulamasının eklenmesi, Eylem düğmesini Çevir işlevi gibi seçeneklerle özelleştirme yeteneği, Hava Durumu ve Saat uygulamaları için yeni widget’lar ve Apple Music’teki geliştirmeler yer alıyor.

Ayrıca güncelleme, iMessage İletişim Anahtarı Doğrulaması ile güvenliği artıracak ve iMessage içinde uygun çıkartma tepkileri sunacak. Kullanıcılar ayrıca gövde özelliklerini özelleştirme olanağı da dahil olmak üzere genişletilmiş Memoji özelleştirme seçeneklerini de bulacaklar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz