YouTube, ChatGPT benzeri yapay zeka destekli sohbet robotunu test ediyor

0
45 Okunma

YouTube, yorumları konulara göre özetleyebilen ve kategorilere ayırabilen yeni üretken yapay zeka özelliklerini ve izlediğiniz videoyla ilgili soruları yanıtlayabilen yeni bir konuşma aracını test ediyor.

Yapay zeka destekli konuşma aracı

Tükettikleri içerik hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için tasarlanan YouTube, içerik hakkında sorular sormanıza ve video hakkında yanıtlar almanıza olanak tanıyan yeni bir etkileşimli yapay zeka aracını kullanıma sundu. Ayrıca video oynatmayı kesintiye uğratmadan ilgili içerik için öneriler sunabilir. Akademik videolara gelince, yeni üretken yapay zeka destekli araç, testler oluşturabiliyor.

youtube-chatgpt-benzeri-yapay-zeka-destekli-sohbet-robotunu-test-ediyor-1

Üretken yapay zeka destekli konuşma aracına, belirli videolarda görünen ‘✨Sor’ düğmesine dokunarak erişilebilir ve kullanıcıların video hakkında ChatGPT’ye sorduğunuza benzer sorular sormasına olanak tanır. Şu anda YouTube’un “küçük bir alt grup” olarak adlandırdığı kişilerin kullanımına sunulan yeni özellik şimdilik ABD ile sınırlı ve şirket, önümüzdeki haftalarda Android cihazlarda daha fazla YouTube Premium üyesine sunulacağını söylüyor.

AI özetlenmiş yorumlar

Yorum özetleme özelliği, uzun biçimli videoların yorumlarını konulara göre kategorize ederek çalışır ve içerik oluşturucuların hızla sohbete katılmasını ve yeni içerik oluşturmak için ilham almasını kolaylaştırır.

YouTube, konuların yayınlanan yorumlara dayanacağını ve inceleme için tutulan veya engellenen dünyaları içeren yorumlardan gelen verileri içermeyeceğini söylüyor. İçerik oluşturucular ayrıca bir konu altında kategorize edilen yorumları tek tek de silebilir. Ancak deneme şu anda yalnızca az sayıda kullanıcı tarafından kullanılabiliyor ve her videoda kullanılamıyor.

youtube-chatgpt-benzeri-yapay-zeka-destekli-sohbet-robotunu-test-ediyor-2

YouTube Premium üyelerinin kullanımına sunulan yeni özellikler, YouTube’un deneysel merkezinde sunulacak ve kullanıcıların kaydolması gerekecek.

Bu üretken AI destekli özelliklerin yanı sıra YouTube, mobil uygulamada, adından da anlaşılacağı gibi, ne izleyeceğinizden emin olmadığınızda rastgele bir video oynatan yeni bir ‘bir şeyler oynat’ düğmesini de test ediyor gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz