Apple iPhone Xs ve iPhone Xs Max’i tanıttı!

0
305 Okunma
iPhone XS ve XS Max: Apple'ın yeni gözde telefonları!

Aylar süren sızıntı ve söylentilerden sonra Apple, Xs Max’i kardeşi iPhone Xs’i resmen tanıttı . Apple, bu telefonların şimdiye kadarki en gelişmiş iPhone’lar olduklarını söylüyor. Apple, ayrıca iPhone Xr adlı daha ucuz bir model açıkladı.

iPhone XS ve XS Max: Apple'ın yeni gözde telefonları!

İşte aylardır beklenen iPhone Xs ve iPhone Xs Max’in özellikleri

Geçtiğimiz yılın iPhone X’inde yinelemeler var, ama Xs Max en önemsiz bir şekilde öne çıkıyor: çok daha büyük. Max 6,5 inç ekranıyla, Samsung’un ünlü modeli Galaxy Note’un en yeni modelinden bile daha büyük bir telefon!

iPhone Xs serisinde tasarım açısından, yeni bir altın rengi ile karşımıza çıkıyor. Apple, iPhone Xs  serisinde bir telefonda kullanılabilecek en dayanıklı camı kullandıklarını iddaa ediyor. Cihazlar, IP67 üzerinden IP68′e göre derecelendirilmiş. Ayrıca; 30 dakika boyunca su altında iki metreye kadar ayakta kalabilmeleri için biraz daha iyi bir performans sergiliyorlar. Ekran, bu kez hem Dolby Vision hem de HDR10 için derecelendirilmiş. Bu da % 60 daha iyi dinamik aralık demek!

2688 x 1242 Super Retina ekranlı büyük bir 6,5 inç ekrana sahip telefon, daha geniş bir stereo alan sunuyor. İki cihaz da Apple’ın piyasaya çıkacak ilk 7nm yongası olacağını söyleyen yeni bir A12 Bionic işlemci ile çalışıyor. Bu telefonlar, saniyede 5 trilyon işlem gerçekleştirebiliyor. Örneğin bu işlemci, pratik performans iyileştirmeleri açısından, işlemci “%30’a varan oranda daha hızlı” uygulama başlatabilir. Face ID’yi hızlandırabilir. Daha iyi grafikler oluşturabilir. Animoji’nin doğruluğunu artırabilir. Bu arada Apple’ın Core ML’si enerjinin onda biri kadar az kullanıldığında dokuz kata kadar daha hızlı çalışabiliyor!

Kamera sistemi de büyük ölçüde geliştirilmiş. Apple, düşük ışık performansı ve dinamik aralığı geliştirmesi gereken 1.4 nanometre piksel aralığı ile daha büyük bir sensör primer kullanıyor. Apple, yeni bir Akıllı HDR sistemi de kullanıyor. Bu, hareketli nesnelerle bile farklı pozları daha iyi bir şekilde birleştirebiliyor. Bu özelliği, Google’ın HDR + ‘sine çok benziyor.

Apple, yeni telefonlarına geliştirilmiş dikey modunu da eklemiş. En önemlisi ise, artık fotoğrafı çekildikten sonra alan derinliğini değiştirebileceğiz . Her iki cihaz da, dolaşım için daha fazla bant desteklenecek. Telefonlar, Çift SIM ve Gigabit LTE desteği ile birlikte gelecek.

iPhone Xs ‘in fiyatı 999 $. Xs Max’ın fiyatı ise,  1,099 $’dan başlıyor. Her ikisi de 64, 256 ve 512 GB kapasitelerde mevcuttur. Ön siparişler,  14 Eylül’de başlayacak!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz