Apple, LGBT+ topluluğu için özel bir koleksiyon sunuyor!

0
879 Okunma
Apple LGBT+ Saat Kordonu

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple, LGBT+ saat kordonu ile şaşırtmaya devam ediyor. Çeşitliliği ve kapsayıcılığı destekleyen bir adım daha atarak yeni “Pride Edition Braided Solo Loop Apple Watch” kordonunu ve saat kadranını duyurdu. Peki LGBT+ topluluğu için özel olarak tasarlanan bu koleksiyonun tasarlanma amacındaki incelikler neler? İşte sizler için derlediğimiz haberin detayları…

Apple LGBT+ saat kordonu tasarımı ve özellikleri

Sunulacak olan bu yeni özel koleksiyon, LGBT+ topluluğuna yönelik bir jest olarak görülmekle beraber, Apple şirketinin çeşitliliği destekleme yaklaşımını bir kez daha vurguladığı şeklinde değerlendiriliyor.

Apple LGBT+ Saat Kordonu

Pride Edition Braided Solo Loop kordon, özel bir tasarıma sahip. Lazerle kazınmış “PRIDE 2024” yazısıyla süslenmiş bir kulp ile birlikte geliyor. Bu kordonun tasarımı, birden fazla onur bayrağından ilham alınarak oluşturulmuş canlı bir desene sahip. Siyah ve kahverengi renklerle temsil edilen Hispanik ve Latin topluluklar, kordonda özel bir yer bulurken; pembe, açık mavi ve beyaz renklerle ifade edilen kısımda ise transseksüel ve ikili cinsiyete sahip olmayan bireyler temsil ediliyor.

Bu özel kordona eşlik eden yeni Pride Radiance saat kadranı ve duvar kâğıdı, iOS ve iPadOS kullanıcıları için sunuluyor. Saat kadranı, karanlık bir arka plana karşı parlayan ve üst üste gelen ışık huzmeleriyle dikkat çekmekte. Apple Watch üzerindeki renkler, saat kadranındaki her rakamı izleyip kullanıcının bileğini hareket ettirdikçe gerçek zamanlı olarak tepki vermeye odaklı olarak tasarlanmış. Ayrıca, iPhone ve iPad’deki renkli huzmeler, kullanıcılar aygıtın kilidini açtığında dinamik olarak hareket ediyor ve “Pride” yazan bir yazı gösteriyor.

Bununla beraber özel saat kadranı ve duvar kâğıtları, LGBT+ topluluğunu temsil eden belirli renkleri göstermek için de özelleştirilebilir.

Apple LGBT+ Saat Kordonu

Yeni bir koleksiyon olan örgülü Solo Loop kordonunun, 22 Mayıs tarihinden itibaren satışa sunulması hedefleniyor. Yeni Pride Radiance saat kadranı ve iPhone/iPad duvar kâğıdı ise, watchOS 10.5, iOS 17.5 ve iPadOS 17.5 sürümleriyle kullanıma yakın bir zamanda sunulması bekleniyor.

Peki siz bu özel koleksiyon hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda bulunan yorumlar kısmında belirtebilirsiniz…

İlginizi çekecek bir diğer haberimiz:

Apple, patent engeline takıldı! 2 Apple Watch modelini mağazasından kaldırdı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz