Apple, patent engeline takıldı! 2 Apple Watch modelini mağazasından kaldırdı!

0
116 Okunma

Apple, ürettiği cihazlar ile adeta bir teknoloji devi olmaya devam ediyor. 2023 yılını oldukça başarılı bir şekilde geride bırakan şirket geçtiğimiz  günlerde herkesi şaşırtan bir karar aldı. Peki bu karar ne? İşte detaylar…

2 Apple Watch modeli patent yüzünden mağazadan kaldırıldı!

Apple, ürettiği Watch serileri ve bu serilere gelen yenilikler ile sürekli gündeme geliyor. Tıbbi cihaz şirketi olan Masimo ile patent anlaşmazlığı bir süredir devam ediyordu. Nihayet uğraş sona erdi. Çıkan sonuçta ise Apple, Apple Watch yasağı ile karşılaştı. Artık Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Apple mağazasında bulunan Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 mağazalarda satışa sunulamayacak.

patent, Apple şirketi Apple watch

Geçtiğimiz Ekim ayında Apple Watch’larda bulunan kandaki oksijen durumunu ölçme özelliğinin 2 Masimo patentini ihlal edip etmediğine ilişkin bir inceleme başlatılmıştı. Nihayet 60 günün sonunda patent anlaşmazlığı yüzünden başlatılan bu inceleme son buldu. Sonucunda ABD’de bulunan mağazalarda 2 Apple Watch modeli kaldırıldı.

Başkan Joe Biden bu kararı veto etme yetkisine sahip. Ancak Joe Biden’in bu konuda herhangi bir şey yapmaması Apple tarafında tepki ile karşılaştı. Şirket ise bu durumu çözmek için 26 Arlık tarihinde ABD federal Devre Temyiz mahkemesine itirazda bulunmayı planlıyor.

Apple Watch Ultra 2 Özellikleri

Özellik Değer
Ekran 2,1 inç LTPO OLED, 456 x 456 piksel
İşlemci S9 SIP
Batarya 36 saat (normal kullanım)
72 saat (güç tasarrufu modu)
GPS Evet
LTE Evet
Wi-Fi Evet
NFC Evet
Bluetooth Evet
Su geçirmezlik 44 FT
Maksimum
çalışma yüksekliği
9 bin metre

 

Dikkat! Apple Watch kordonlarınızı çöpe atmanız gerekebilir!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple şirketinin  itirazları bir sonuca ulaşacak mı? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz