Apple Lightning konnektörden vazgeçecek mi?

0
163 Okunma
apple-lightning-konnektorden-vazgececek-mi-1

Avrupa Birliği’nin çıkardığı yeni kanun sayesinde bundan sonra üretici firmalarının tek tip konnektör kullanması zorunlu hale getiriliyor. Bu yeni kanun yürürlüğe girerse sayesinde Apple iPhone’larda Lightning konnektör kullanmayı kesecek. Apple Lightning konnektör kullanımından ne zaman vazgeçecek? Detayları haberimizde.

apple-lightning-konnektorden-vazgececek-mi-2

Dünyanın en popüler teknoloji şirketlerinin başında yer alan Apple, ürettikleri tüm cihazlarında şarj etmek için Lightning adlı model konnektörü kullanıyor. Bu olayda Apple’ın Lightning konnektör haricinde başka hiçbir konnektör kullanamayacağı anlamına geliyor.

apple-lightning-konnektorden-vazgececek-mi-3
Android telefonlar şarj edebilmek için USB Type-C ve Micro USB konektörü kullanıyor.
Avrupa Parlamentosu’nun geçtiğimiz günlerde bir çağrıda bulundu. Çağrıda her akıllı telefon üreticisinin tek tip konnektör kullanması gerektiğini belirten Parlamento, ilerleyen günlerde bu konu hakkında oylama yapabilir.

Elon Musk yaptığı dans ile gündemde!

apple-lightning-konnektorden-vazgececek-mi-4

 Apple Lightning konnektör kullanılmayabilir!

Avrupa Birliği şu zamana kadar teknoloji firmalarının tek tip bir şarj konnektörünü kullanması sistemine geçmesi için çalışmalarda bulunsa da, Apple her zaman bir şekilde bu konuların dışında kalmayı başarıyordu. Şimdi ise Avrupa Birliği Komisyonu bu istekler ve söylemlerden yola çıkarak uygulamayı kanunlaştırma konusunda hevesli görünüyor. Eğer bu uygulama kanunlaşırsa, Apple’ın şarj konnektörünü değiştirip USB Type-C ve Micro USB konektörü kullanımına geçmesi zorunlu hale gelebilir.

Haftanın sosyal medya reyting sıralaması; O Ses Türkiye zirvede

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz