Apple’dan Mayıs’ta büyük lansman!

0
444 Okunma

Apple, Mayıs ayında özel bir lansman düzenleme kararı aldı. “Let Loose” sloganıyla duyurulan etkinlik, 7 Mayıs’ta gerçekleşecek ve Pasifik Saati’ne göre saat 7’de başlayacak. Şirketin davetlileri fiziksel olarak değil web sitesi üzerinden canlı olarak izlemeye davet ettiği görülüyor.

Apple lansmanı Mayıs ayında olacak

Bu, etkinliğin tarihi aslında oldukça şaşırtıcı. Çünkü Apple genellikle ilkbaharda Mart veya Nisan aylarında etkinlikler düzenlerdi. Her zaman da Haziran ayında WWDC etkinliğini gerçekleştirirdi. Daha önce hiç Mayıs ayında Apple etkinliği düzenlenmemişti. Ayrıca, Apple genellikle etkinliklerini Pasifik saatine göre 10’da gerçekleştirirken, bu etkinlik normalden üç saat daha erken başlayacak.

Durumla ilgili kullanıcılar arasında, Apple’ın bu yıl ilkbaharda etkinliği düzenlemeyi planladığı ancak ürünleri zamanında hazırlayamadığı iddiaları bulunuyor. Yeni iPad’lerin Mart/Nisan aylarında çıkması bekleniyordu. Ancak üretim gecikmeleriyle karşılaşıldığı için bu tarihin ötelendiği konuşuluyor.

Davetle birlikte gelen tanıtım görseli, belirgin bir şekilde bir elin bir Apple Pencil’i tuttuğunu gösteriyor. Görselde başka bir Apple ürününün olmadığını görülüyor. Bu görselden yola çıkarak yeni iPad’lerin ve yeni nesil Apple Pencil’in geleceğine kesin gözüyle bakabiliriz.

iOS 18 ile gelecek yeni yapay zeka özellikleri neler?

Ancak Apple’ın iPad ve Apple Pencil için basın etkinliği düzenlemesi de biraz şaşırtıcı. Örneğin şirket Mart ayında yeni MacBook’ları duyurdu. Ama bu duyuruyu bir basın bülteni ile yaptı. Çoğu kişi, yeni iPad’lerin 2024’te de aynı şekilde duyurulmasını bekliyordu. iPad’lerin genel kullanıcı kitlesine göre çok da heyecan verici olmaması bu düşüncenin temelini oluşturuyor.

Ancak iPad’lerin bir etkinlikle duyurulmaya değer görülmesi ve Apple’ın onları bir ay daha bekletip WWDC’de duyurmak istememesi, iki şeyi düşündürüyor. Ya iPad’lerde önemli yeni özellikler ve/veya tasarım değişiklikleri var ve bunlar sahnede uzun süre hakkında konuşulmayı hak ediyor. Ya da Apple’ın başka bir sürprizi var ve bunu bekletmek istemiyor. Her durumda, bu Apple ürünlerini takip edenleri heyecanlandıracak bir etkinlik olacak gibi görünüyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz