Apple rekor kırdı! App Store müşteri harcamaları açıklandı

0
125 Okunma

2019 yılını geride bıraktık. Ancak, şirketler 2019’a dair bazı verileri açıklamaya devam ediyor. Bu şirketlerden biri de Apple oldu. Apple hem App Store müşteri harcamaları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı hem de 2020 yılında olacakların sinyallerini verdi. Apple rekor açıklamasıyla gündemde.

App Store müşteri harcamaları açıklandı

Apple rekor açıklamasında App Store müşteri harcamaları verilerine yer verdi. Bu harcamaların Noel haftası ile Yılbaşı arasında geçen sürede yapıldığı belirtildi.

App Store’un 2008’de kullanıma sunulmasından bu yana, geliştiriciler 155 milyar ABD dolarından fazla kazanç sağladılar. Bu kazancın dörtte biri sadece geçen yıl içinde elde edildi.

2020’ye girmenin heyecanıyla birlikte, App Store müşterileri Noel Arifesi ile Yılbaşından bir önceki gün arasında geçtiğimiz yıla göre yüzde 16 artışla 1,42 milyar ABD doları tutarında harcama yaparak rekora imza attılar.

Yalnızca 2020 Yılbaşı günündeyse geçen yıla kıyasla yüzde 20 artışla 386 milyon ABD doları harcama yapılmasıyla yeni tek günlük harcama rekoru kırıldı.

Apple başarılı yılın ardından Servisler açısından yeni bir döneme başlıyor. Apple Arcade, Apple TV Plus, Apple News Plus, Apple Card, App Store, Apple Music ve iCloud gibi hizmetler 2020’de de gelişimini sürdürecek.

Apple 2020’de orijinal dizi ve filmler, podcast’ler, müzikler, haberler, oyunlar, uygulamalar, ödeme olanakları ve yalnızca Apple’ın sunabileceği deneyimlerle yeni yaratıcılık, seçenek ve inovasyon seviyeleri sunarak hem müşterilerini memnun etmeye hem de geliştiriciler ve içerik üreticileriyle birlikte çalışmaya devam edecek.

Son olarak, App Store’ın her büyüklükten geliştiricinin 155 ülkeden müşterilere erişmesine imkan tanıdığını belirtelim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz