TikTok kullananların dikkatine! Güvenlik sorunuyla karşı karşıya kalabilirsiniz

0
113 Okunma
tiktok-kullananlarin-dikkatine-guvenlik-sorunuyla-karsi-karsiya-kalabilirsiniz-1

Dünyada ve ülkemizde en çok indirilen sosyal medya uygulamalarından biri olan TikTok’ta güvenlik açığı olduğu duyumları uygulama kullanıcılarını korkuttu. 1,5 milyar aboneye sahip sosyal medya uygulaması aynı zamanda 150’den fazla ülkede kullanılmakta. İşte TikTok kullananların dikkatle okuması gereken haberimiz…

tiktok-kullananlarin-dikkatine-guvenlik-sorunuyla-karsi-karsiya-kalabilirsiniz-3

 

Siber güvenlik araştırma sitelerinin başında gelen Checkpoint Research, yaptığı araştırma sonucunda bir makale yayınladı. Makalede TikTok uygulamasının içerisinde barındırdığı riskleri kanıtlayan site tespit edilen güvenlik açıklarının sebep olacağı şeyleri de belirtti.

Facebook’tan gençlere destek, Türkiye’de tam 8 ilde yeni ofis açıyor

Güvenlik açığı sonrasında yaşanacak problemler

Bilgisayar korsanları TikTok hesapların ulaşıp kullanıcıların paylaştığı içerikleri silebilir ya da değiştirebilir ayrıca hesaba bağlı olan özel e-posta adresleri ya da diğer özel bilgilere ulaşılabileceği de söylediler.
Checkpoint Research sitesinin yaptığı açıklamaya göre bu güvenlik sorunlarıyla başa çıkmanın yolları var.

TikTok kullananların olası bir güvenlik açığı karşısında izlemeleri gereken çözüm yolları:

tiktok-kullananlarin-dikkatine-guvenlik-sorunuyla-karsi-karsiya-kalabilirsiniz-2

Şirketin olaydan sonra yaptığı açıklamada, güvenlikle ilgili ortaya çıkan açığın tamamen ortadan kaldırıldığı öğrenildi. TikTok kullanıcılarının, uygulamayı fazla vakit kaybetmeden son sürümünü yüklemeleri halinde tüm sorunların çözüleceği de yapılan açıklamalar arasında.

TikTok yetkilileri tarafından yapılan bir diğer açıklamaya göre sosyal medya devi, dünya çapında bilinirliği olan güvenlik şirketlerinden yardım isteyerek çağrıda bulundu.

Elon Musk yaptığı dans ile gündemde!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz