Apple Watch ABD’de yasaklanabilir!

0
159 Okunma

Apple, tıbbi teknoloji şirketi Masimo’ya ait birkaç patenti ihlal etmekten suçlu bulundu. Sonuç olarak, Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu (USITC), Apple Watch Series 6 ve sonraki modellerin ithalatını yasaklamayı değerlendirecek.

Apple Watch, kopyalama özellikleri nedeniyle ABD’de yasaklanabilir

İki şirket arasındaki geçmiş, Apple’ın Masimo ile işbirliği yapmaya çalıştığı ilk Apple Watch’un piyasaya sürülmesinden öncesine dayanıyor.

Ancak Masimo’nun CEO’su, toplantının aslında Apple tarafından belirli çalışanları kaçırmak ve belirli Masimo ürünleri, özellikle de hastanelerde kullanılan modern kan oksijen sensörü teknolojisi hakkında bilgi ve uzmanlık elde etmek için kullanıldığını iddia ediyor. Toplantıdan sonra Apple aslında Masimo’nun baş sağlık görevlisini işe aldı.

apple-watch-abd-de-yasaklanabilir-1

2020’de Masimo, Apple‘a 10 farklı Masimo patentini ihlal ettiği için dava açtı ve ABD’de Apple Watch satışlarının yasaklanmasını talep etti. Mahkeme kararını verirken nihai kararı USITC verecek ve Apple’ın nabız oksimetresini ve uygulamasını yakından inceleyerek Apple’ın mobil teknolojiyi geliştirmek için Masimo’nun ticari sırlarını kullanıp kullanmadığını belirleyecek.

USITC mahkemeden bağımsız olarak çalışır, bu nedenle farklı bir sonuca varabilir. Cupertino devi suçlu bulunsa bile USITC’nin Apple Watch 6’nın ithalatını mutlaka yasaklamayabileceğini de belirtmekte fayda var.

Nihai karar USITC’ye ait olduğundan, Apple’ın yalnızca tazminat ödemesi veya başka bir tür cezayla karşı karşıya kalması oldukça olasıdır.

Bunun gibi yasal meselelerin ortaya çıkması her zaman bir sonsuzluk alır, bu nedenle Apple’ın davayı nasıl telafi edeceğini duymamız biraz zaman alabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz