Apple, 2025’te dokunmatik ekranlı MacBook Pro’yu piyasaya sürmeyi düşünüyor

0
157 Okunma

Apple , Bloomberg’in bir raporuna göre 2025’te dokunmatik ekrana sahip bir MacBook Pro dizüstü bilgisayar piyasaya sürebilir .

Apple, yeni MacBook Pro ile 2025’te piyasaya çıkabilecek dokunmatik ekranlı Mac’ler geliştiriyor

Apple içindeki ekipler proje üzerinde çalışıyor ve rapora göre ilk tasarımda bir izleme dörtgeni ve klavye ile dokunmatik ekran yer alacak.

Bu hareket, eğer gerçekleşirse, yıllardır dokunmatik ekranlı dizüstü bilgisayarların ergonomik olarak daha düşük olduğunu söyleyen Apple için önemli bir geri dönüşü işaret edecek, rakip Windows dizüstü bilgisayarlarında artık standart bir özellik olarak dokunmatik ekranlar varken bile.

apple-2025-te-dokunmatik-ekranli-macbook-pro-yu-piyasaya-surmeyi-dusunuyor-1

Apple’ın yazılım başkanı Craig Federighi 2018’de “Mac kullanmanın ergonomisinin , ellerinizin bir yüzey üzerinde durması ve bir ekranı dürtmek için kolunuzu yukarı kaldırmanın oldukça yorucu bir şey olduğunu gerçekten hissediyoruz” dedi. PC’lerde “dokunmatik ekranlarla ilgilenmediğini” de sözlerine ekledi.

Daha yakın bir zamanda, bir konferansta Apple’ın dokunmatik ekranlı bir dizüstü bilgisayar piyasaya sürüp sürmeyeceği soruldu ve ” kim söyleyecek? ” dedi .

Yine de Apple‘ın Mac işinin kolda bir atışa ihtiyacı yok. Apple, bilgisayarlarının çoğunda Intel işlemcileri kendi silikonuyla değiştirdiğinde Mac satışları arttı . Değişiklik, pil ömrünü iyileştirdi ve aşırı ısınmayı azalttı. Apple’ın Mac işletmesi, şirketin 2022 mali döneminde 2021’e göre %14 artışla 40,1 milyar dolar gelir elde etti.

Dokunmatik ekranlı bir Mac, fare tıklamaları yerine daha büyük düğmeler gerektiren parmak dokunuşlarını kabul etmek için önemli yazılım değişiklikleri gerektirecektir. Apple’ın iPhone ve iPad’leri dokunmatik ekranlar için tasarlanmış bir işletim sistemi kullanırken, macOS şu anda yalnızca fare ve klavye ile kontrol edilebiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz