Apple Watch ile iPhone kilidi nasıl açılır?

0
472 Okunma

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeni ile yaklaşık 2 yıldır maske ile dolaşıyoruz. Face ID özelliğine sahip olan telefonları kullanırken de bu nedenle zorlanıyoruz. Maalesef Face ID; maske ile bizi tanımıyor, telefonun kilidini açmıyor. Bir süre iPhone kullanıcıları bu sıkıntı ile mücadele etti.

Şirket nihayet yayınladığı iOS 14.5 ve watchOS 7.4 güncellemesi ile bu problemi çözüme kavuşturdu. Apple Watch ve iPhone kullanıcıları yayınlanan bu özellik sayesinde cihazlarını kolayca açabilmekte. Peki Apple Watch ile iPhone kilidi nasıl açılır? Sizin için detaylandırdık.

Maske takarken Apple Watch ile iPhone kilidi açma

Öncelikle bu özelliğin kullanılabilmesi için; Apple Watch’unuz iPhone’unuzla eşlenmiş olmalı. iPhone’unuzda ve Apple Watch’unuzda Wi-Fi ile Bluetooth açık olmalıdır. Daha sonra işlem sırasıyla şu şekildedir:

  • iPhone’unuzdaki Ayarlar uygulamasını açın.
  • Face ID ve Parola’ya dokunup parolanızı girin.
  • Kilidi Apple Watch ile Aç’a tıklayın ve saatinizin adının yanındaki özelliği açın. Saatinizde bilek algılama etkin değilse bu özelliği açmanız istenir.

apple-watch-ile-iphone-kilidi-nasil-acilir-1

  • Maskenizin takılı olduğundan ve Apple Watch’unuzun kilidi açık bir şekilde bileğinizde bulunduğundan emin olun.
  • iPhone’unuzu kaldırarak veya ekranına dokunarak uyandırın.
  • iPhone’unuza bakarak kilidini açın. Ardından, iPhone ekranınızın alt tarafından yukarı kaydırıp aygıtınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz