Apple Watch kadranlarında renk doygunluğu nasıl değiştirilir?

0
266 Okunma

Apple Watch sahipleri çok çeşitli saat yüzlerine erişebilir ve birçoğunun renk doygunluğunu kendi zevklerine göre değiştirebilir. İşte nasıl yapılacağı.

Apple Watch, birçokları için bir stil ifadesi haline gelen popüler bir akıllı saattir. Özelleştirilebilir saat kadranları ile kullanıcılar, kişiliklerine ve ruh hallerine uyacak şekilde saatlerinin görünümünü ve verdiği hissi değiştirebilir.

Renkli yüzlerin bir yönü, rengi değiştirme yeteneğidir, ancak doygunluğu değiştirmek hemen belli olmaz. Bunu yapmanın iki yolu var.

Apple Watch renk doygunluğu – iPhone’da Watch uygulaması

İlk yöntem, iOS 10 veya üstünü çalıştıran iPhone kullanıcıları için mevcut olan Watch uygulamasıdır. Apple bunu App Store’da listeler ve iPhone, kullanıcılar bir Apple Watch’u kurup eşleştirdikten sonra otomatik olarak yükler.

apple-watch-kadranlarinda-renk-doygunlugu-nasil-degistirilir-1

  1. iPhone’unuzda Watch uygulamasını açın.
  2. Özelleştirmek istediğiniz saat yüzünü seçin. Yüzler, uygulamanın orta alt kısmındaki Yüz Galerisi sekmesinde bulunur ve siz birini seçtikten sonra Saatim sekmesinde görünür.
  3. Galeride bir yüze dokunduğunuzda hemen özelleştirme seçenekleri gösterilirken Saatim sekmesindeki yüzlere dokunabileceğiniz bir Düzenle düğmesi bulunur.
  4. Renk bölümünde farklı renkler bulacaksınız. Doygunluk seçeneği yalnızca ilk 19 renkten birinde çalışır, “|” işaretinden sonrakiler ise bölücü özelleştirilemez.
  5. Bir renge dokunmak, doygunluğu değiştirmek için bir kaydırıcı sağlayarak rengin daha açık veya daha koyu görünmesini sağlar.

Cihazda bir Apple Watch’ın renk doygunluğu nasıl değiştirilir?

Kullanıcılar, yakınlarında iPhone’ları yoksa doygunluğu da özelleştirebilir.

apple-watch-kadranlarinda-renk-doygunlugu-nasil-degistirilir-2

  1. Apple Watch’u uyandırdıktan sonra, farklı yüzleri seçme moduna girmek için ekrana sertçe basın.
  2. Yüzün altındaki Düzenle’ye dokunun.
  3. En üstte Renk görene kadar seçenekler arasında kaydırın. Sağda renkli dairelerin bir listesini göreceksiniz.
  4. Farklı seçenekler arasında gezinmek için kadranı kullanarak ayırıcıdan önce bir renge tekrar dokunun.
  5. Sağda bir kaydırıcı görünür ve mükemmel tonu bulmak için kadranı yukarı ve aşağı kaydırmak için kullanabilirsiniz.

İstenen renk doygunluğunu seçtikten sonra, saat yüzü seçim modundan çıkana kadar kadrana bir veya iki kez basın. Şimdiye kadar yalnızca düz renkli saat yüzleriyle çalışır, degradeli yüzlerle çalışmaz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz