Apple Watch Orak Hücre Hastalığı belirtilerinin tedavisine yardımcı olabilir

0
936 Okunma
apple-watch-orak-hucre-hastaligi-belirtilerinin-tedavisine-yardimci-olabilir

Yeni araştırmalar, Apple Watch’un orak hücre hastalığının önemli bir semptomunu tedavi etmeye yardımcı olabileceğini ve Apple’ın konuşma tanıma algoritmasındaki değişikliklerin kekemeliği olan kişilere yardımcı olabileceğini öne sürmekte.

Apple Watch, orak hücre hastalığı hastaları arasındaki ağrıyı tahmin etmeye yardımcı olabilir

Duke Üniversitesi Gündüz Hastanesi’ndeki araştırmacılar tarafından yürütülen bir araştırmaya göre, Apple Watch, genellikle şiddetli ağrı nedeniyle hastaları hastaneye yatıran orak hücre hastalığının neden olduğu önemli bir komplikasyon olan vazo-tıkayıcı krizlerin (VOC’ler) tedavisine yardımcı olabilir. Araştırma, Apple Watch’ın topladığı sağlık verilerini kullanan makine öğreniminin, orak hücre hastalığı olan kişilerde ağrıyı tahmin etmeye yönelik eğilimleri keşfedebileceğini gösteriyor.

apple-watch-orak-hucre-hastaligi-belirtilerinin-tedavisine-yardimci-olabilir-1

Araştırmacılar, orak hücre hastalığı olan hastaları; Temmuz 2021 ile Eylül 2021 arasında bir VOC için Day Hospital’a çalışmaya kaydettirdi ve onlara ziyaretleri süresince bir Apple Watch Series 3 sağladı. Ayrıca Apple Watch’ın kalp atış hızı; kalp atış hızı değişkenliği ve aktivite verilerinden 15.683 veri noktası, VOC’leri tahmin etmek için bir makine öğrenimi modeli oluşturmak üzere hastanenin elektronik tıbbi kayıtlarından alınan ağrı skorları ve yaşamsal belirtilerle çapraz referanslandı.

Apple’da makine öğrenimi ve erişilebilirlikle ilgili özellikler üzerinde çalışan bir araştırma bilimcisi olan Colin Lea tarafından sunulan yeni yayınlanan başka bir çalışmada, Apple‘ın konuşma tanıma algoritması ve makine öğrenimindeki değişikliklerin kekemeliği olan kişilerin sorunlarını hafifletmeye yardımcı olabileceği ve önemli ölçüde azaltabileceği öne sürülüyor. kesme ifadeleri ve kelime hatası oranları neredeyse yüzde 80 oranında.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz