Apple Watch SE ile döngü izleme periyodunuzu takip edin!

0
203 Okunma

Apple, geçtiğimiz eylül ayında düzenlediği Gelecek Zaman etkinliğinde iPhone 14 serisini, AirPods Pro 2’yi ve yeni Apple Watch modellerini tanıttı. Burada dikkatleri üzerine toplayan cihaz uygun fiyatlı akıllı saat modeli oldu.

Biz de Apple Watch SE ile döngü izleme ile periyodunuzu nasıl takip edebileceğinizi paylaşıyoruz. Aynı zamanda serinin bir üst versiyonu olan Apple Watch 8. nesil ile özellik ve kıyaslamasını da aşağıda paylaştığımız tabloda görebilirsiniz.

Apple Watch SE ile döngü izleme!

Apple bu yıl bir sürpriz yaparak shoppingmode Apple Watch 8, shoppingmode Apple Watch SE (2022) ve Apple Watch Ultra isimli 3 yeni akıllı saat tanıttı. Kasa boyutlarını da göz önünde bulunduracak olursak 5 yeni model olduğunu söyleyebiliriz. Tabii Ultra dışındakiler GPS ya da GPS+Cellular şeklinde 2’şer varyant olarak satılıyor.

Fakat Ultra modelinin fiyatı 27 bin TL olduğu için insanlar genel olarak Watch SE ve 8. Nesil versiyonlara yöneliyor. Bu nedenle Apple Watch 8 vs Apple Watch SE (2022) olacak şekilde fiyatı 10 bin TL altında olan bu iki modeli karşılaştırıyoruz.

Aşağıdaki tabloda görebileceğiniz gibi iki cihaz birbirine oldukça yakın. Fakat ekran boyutundan sensörlere kadar görünen ve görünmeyen bazı farklar mevcut. İlk olarak shoppingmode Apple Watch 8, selefinde olduğu gibi küçültülmüş ekran çerçevelerine sahip. SE modeli ise 6. nesilde gördüğümüz biraz daha kalın çerçevelerle birlikte geliyor.

Fakat iki cihaz da 1000 nit parlaklığa çıkabilen (Güneş altında 500 nit ve üstü avantaj sağlıyor) LTPO OLED Retina panel kullanıyor. Ancak bir fark olarak, SE modeli 40 mm ve 44 mm boyutlara sahipken 8. nesilde 41 mm ve 45 mm görüyoruz. Yani biraz daha büyük. Buna ek olarak kırılmaya daha dayanıklı olan safir cam kullanıyor.

İki cihazında içerisinde aynı S8 işlemcisi bulunuyor. Sağlık tarafında ise aynı işleve sahip olsalar da 8. nesilde yenilenen sensörlerin bulunduğunu belirtelim. Ayrıca SE modelinde EKG özelliği bulunmuyor. Bir diğer önemli unsur ise düşük güç modunun yalnızca Watch 8’de yer alışı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz