Apple yeni servislerini tanıttı!

0
220 Okunma

İlk olarak yeni teknolojik ürünlerini tanıtması beklenen Apple, 25 Mart Etkinliği’nde hiç beklenmedik bir şey yaptı. Etkinliğin öncesinde iMac, iPad ve AirPods 2 modellerini tanıtan Apple, bu etkinliği yalnızca abonelik servislerine ayırdı.

Apple News+ duyuruldu

Ülkemizde henüz kullanılmasa da Apple’ın mevcut bir News uygulaması bulunuyor. Ancak şirket bu uygulamayı bir adım öteye taşıdı. Aylık yaklaşık 10 dolarlık bir ödeme ile üye olunan Apple News+, çok daha geniş kapsamlı bir haber ağı sunuyor. Apple bu sayede insanların haber almak için yalnızca bu uygulamayı kullanmasının yeterli olabileceğini söylüyor.

Yeni uygulama ile birlikte artık dergiler de Apple’a giriyor. Apple News+’ta 300’e yakın dergi yer alıyor.

Apple usulü kredi kartı: Apple Card

Apple Etkinliği’nin en heyecan verici ürünü Apple Card oldu. Bankacılık ve finans sektörüne resmen giriş yapan Apple artık insanlara kendi kredi kartını kullandıracak. Bildiğimiz kartlara benzemeyen Apple Card’ın üzerinde herhangi bir bilgi yazmıyor. Ayrıca alışverişleri bu kartı kullanarak Apple Pay üzerinden yapanlar yüzde 2 oranında geri ödeme alıyor. Hatta, Apple satın almalarında bu kart kullanıldığı zaman geri ödeme yüzde 3’e çıkıyor. Yalnızca kartın kullanılmasında geri ödeme oranı yüzde 1’e düşüyor.

Apple Card kullanıcıları çok daha uygun faiz oranlarından yararlanacak. Ayrıca kartın kullanım ücreti de olmayacak. Söz konusu kart, yaz aylarından itibaren piyasaya çıkacak.

Akıllı TV’ler için Apple TV+ geliyor

Apple TV yeni uygulamala ile akıllı TV’lere ve Mac bilgisayarlara giriyor. Apple TV+’ın birçok televizyon markasıyla anlaştığı da açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Bu bilgilere göre TV+, LG, Sony ve Samsung televizyon modellerinde çalıştırılabilecek. Netflix benzeri bir uygulama olan Apple TV+’da birçok Hollywood yıldızının yer aldığı içerikler olacak. Apple’ın TV+ uygulaması ilk defa kullanan kişilere ilk bir ay için ücretsiz deneme hakkı sunacak. Daha sonrasında ise aylık 10 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olacak.

Oyunculara özel Apple Arcade

Ücretli oyunlar genellikle bu oyunları oynayanlar tarafından beğeniyle karşılanıyor ve seviliyor. Ancak ücretsiz oyunlarla rekabet etmeleri zor olduğu için en iyi ücretli oyunlar bile sadece küçük bir kitleyle sınırlı kalıyor.

Apple Arcade, tek bir aboneliğe sahip olmanın getirdiği kolaylık sayesinde, App Store’un bir milyardan fazla oyun müşterisini bu oyunlarla buluşturacak. Bu uygulama Apple TV, mobil ve masaüstü için sunulan bir abonelik hizmeti. Hizmetin asıl amacı kullanıcıların oyun başına bir kerelik satın alma yaparak, premium oyunlar oynayabilmesini sağlıyor.

Beren Saat’in oynayacağı Netflix dizisinin ismi belli oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz