Araştırmacılara göre insan beyninde en az 9 cinsiyet ifadesi var!

0
479 Okunma
arastirmacilara-gore-insan-beyninde-en-az-9-cinsiyet-ifadesi-var-1

Herkesin bildiği gibi insanlar iki cinsiyete ayrılır bu kadın ve erkek şeklindedir. Ama  Cerebral Cortex dergisinde yayınlanan yeni bir makalede araştırmacılara göre insan beyninde en az 9 cinsiyet ifadesi var.

Yapılan araştırmalara göre cinsiyet konusu sandığımız kadar basit değil. Araştırmacılar doğumundan beri kadın ve erkek olan bireyler ve sonradan cinsiyet değiştiren bireyler üzerinden yeni bir veri seti elde ettiler. Bir makine öğrenme algoritması kullanılarak, dört grup daha sonra cinsiyet stereotipik davranış özelliklerinin kapsamlı bir profiline göre ölçüldü. Bu algoritma ile beynimizde en az 9 tane cinsiyet ifadesi olduğu sonucuna varıldı.

arastirmacilara-gore-insan-beyninde-en-az-9-cinsiyet-ifadesi-var

İnsan beyninde en az 9 cinsiyet olduğu söyleniyor

Durum basit bir şekilde açıklanırsa çalışmadaki bireylerin her biri beyin-cinsiyet varyasyonunun 9 sınıflandırmasından veya ifadesinden birine sığabilir.

Makalenin kıdemli yazarlarından Dr. Daniloo Bzdok konuyla ilgili açıklama yaptı. Bzdok, “Bu bulguların Kanada ve diğer ülkelerde daha iyi eşitlik, çeşitlilik ve dahil edilmeye doğru hareket için önemli sonuçları var. Biyolojik perspektiften farkındalığı arttırarak, kendilerini erkek ve kadın etiketleri arasında tanımlayan bireylerin ayrımcılıktan ziyade içerildiklerini hissettikleri bir toplum oluşturmaya katkıda bulunabiliriz ”dedi.

Dr. Daniloo Bzdok, ileriye doğru, cinsiyet ve cinsiyetin daha fazla yönünü tanıyan daha zengin, çok modlu bir veri kümesi oluşturmak istiyor.

Jeff Bezos, iklim değişikliğiyle mücadele için 10 milyar dolar verdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz