Arkadaşlık uygulamaları içindeki tehlike!

0
173 Okunma

Günlük hayatımızda yaptığımız birçok şeyi artık sanal dünyada da yapabilme özgürlüğüne sahibiz. Örneğin, alışveriş yapmak için sürekli marketlere gitmemize ya da fatura ödemek için evden çıkmamıza gerek yok. Bu, yeni insanlarla tanışmak söz konusu olduğunda da aynı şekilde işliyor. Artık ufacık akıllı telefonlarımız sayesinde ufak bir ‘kaydırma’ yaparak yeni insanlarla tanışabiliyoruz. Sanal tanışmalar bize güven de veriyor olabilir. Ancak arkadaşlık uygulamaları için işin aslı ne yazıkki öyle değil. 

Arkadaşlık uygulamaları dolandırıcıların ve hackerların yeni hedefi. İnsanlara çevrimiçi arkadaşlığı normalleştiren uygulamalar, aslında saldırıların oldukça açık olduğu alanlar. 

Çıkan yeni arkadaşlık uygulamaları, büyük sosyal medya platformları kadar profesyonel olmadığı için veri güvenliği ve gizliliği konusunda yeterince başarılı olamayabilir. Kullanıcı verilerini korumak onlar için pek de kolay değil. Diğer bir risk ise hackerların bu sitelerde kişisel verilerin ve hassas bilgilerin olduğunu bilmesi. Bu da arkadaşlık uygulamalarını onlar için çekici hale getirebilir. 

2018 yılında romantizm dolandırıcılığının en pahalı dolandırıcılık türü olduğu açıklandı. İnsanlar çevrimiçi tanışmalarında bile para vermeye oldukça hevesli. Biri sizinle sahte hesap açıp sohbet etmeye başlayabilir ve sonrasında durum içinden çıkılamaz bir hale gelebilir. 

Arkadaşlık uygulamaları kullanırken bu tehlikelerin farkında olmakta fayda var.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz