BMW modelleri sürücüsüyle arkadaş olacak

0
293 Okunma

Alman otomobil üreticisi BMW, yaptığı yeni teknolojik geliştirmeleri MWC 2019’da tüketicilerin beğenisine sundu. BMW modelleri uzun yolculuklarda sürücüsünün en yakın arkadaşı olacak. Sürücü ile iletişime geçebilen araç, sahibi için gerekli bilgileri toplayabilecek.

7 Serisi gibi belirli BMW modelleri arasında zaten mevcut olan ses ve jest tanıma teknolojisi daha da geliştirildi. Sürücünün gözlerini izleyen mevcut sistem sahibini dört gözle takip eden bir evcil hayvan gibi çalışıyor. Yalnız başına yolculuk yapan sürücünün ‘üşüyorum’ demesi üzerine hızlıca ısıtmaları çalıştıran otomobil, kabalık bir yolculukta ise sahibini el hareketlerinden tanıyor. BMW Natural Interaction sistemi de bu teknoloji üzerine kuruldu.

Yapay zeka desteği sayesinde her bir sürücünün alışkanlıklarını öğrenen sistem sürüşü daha kolay hale getirmeyi vaat ediyor. Aslında bu teknoloji otonom araçların geleceğine dair de önemli bir adım. İlerleyen zamanda sürüşü otomobil gerçekleştirirken sürücü ve yolcuların keyifli ve konforlu zaman geçirebilmesi için otomobille daha fazla etkileşim kurması gerekecek. Bu da otomobiller ile insanlar arasında adeta bir arkadaşlık ilişkisi kuracak.

BMW Natural Interaction bağlantılı servisleri de kullanacak. Örneğin, otomobil yol üzerindeki bir restoranı işaretleyen sürücü için restoranın çalışma saatleri ve müşteri puanları gibi bilgileri alabilecek. Ayrıca otopark fiyatları hakkında bile bilgilendirme yapabilecek. 

Geleceğin iç mekanı olarak adlandırılan teknoloji 2021 yılında BMW modelleri için önemli bir koz olacak. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz