Asgari ücret belli oldu!

0
1.165 Okunma

Dün yani 28 Aralık Pazar günü Asgari Ücret Tespit Komisyonu bir toplantı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı bu toplantıda 2024 yılı Ocak ayı itibari ile geçerli olan ücret tutarı belli oldu. Toplantı bittiğinde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni ücreti açıkladı. İşte detaylar…

Yeni asgari ücret ne kadar?

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın kamuoyuyla paylaştığı ücretin tutarı net 17 bin 2 TL, brüt ise 20 bin 2TL olarak belirlendi. Bu ücretin 700 TL’lik kısmının ise asgari ücret desteği olarak verileceği söylenenler arasında.

yeni asgari ücret

Zam yapılmadan önce bu tutar 11 bin 402 TL idi. Yani bu ücrette yapılan bu artış Temmuz ayında açıklanan ücrete göre yüzde 49 oranında oldu. Yıllık bazda bakıldığında ise bu oran yüzde 100 olarak artış gösterdi.

Döviz bazında baktığımızda bu tutar şimdilik 578 dolara tekabül ediyor. Doğrudan 7 milyon kişiyi, dolaylı yoldan da büyün çalışan ve işvereni etkileyen bu ücretin halkı bir nebze olsun rahatlatması beklenenler arasında.

Bakan Işıkhan’ın açıklamaları ise şu şekilde:

“Temmuz ayında net asgari ücret devletimiz tarafından verilen 500 lira asgari ücret desteği ile birlikte 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi de 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere 1 Ocak 2024’ten itibaren geçerli olacak net asgari ücreti, 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun inşallah. Bu rakamla net asgari ücrete, önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre ise kümülatif olarak yüzde 100 oranında artış yapılmış bulunmaktadır. Yeni miktar ile çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü bir kez daha yerine getirmiş olmanın memnuniyeti içerisindeyiz. Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla işçisinin, işverenin ve tüm vatandaşlarının yanında yer almaya devam edecektir. Türkiye Yüzyılı, emekçisinin, üretenin, işverenin ve yatırımcısının el ele verdiği birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kararlı adımlarla ilerlemeye devam edecektir.”

Yeni kimlik ve pasaport ücretleri belli oldu!

Peki siz yeni ücret hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda bulunan Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz