Asılsız haberler ile mücadelede yeni adım: Doğru mu?

0
203 Okunma
Doğru mu

Sosyal medya üzerinden bir haberin yayılması neredeyse saniyeler içinde gerçekleşiyor. Haberlerin doğruluğun a bakılmaksızın bu derece hızlı yayılması yanlış algılara ve bilgi kirliliğine sebep olabiliyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun; sosyal medyadaki yalan haberle mücadele için bir uygulamanın hayata geçmek üzere olduğunu duyurdu. Doğru mu adı verilen platform çok yakında vatandaşların hizmetine sunulacak.

“Doğru mu?” platformu ile haberleri teyit etmek daha kolay

Doğru mu

Fahrettin Altun yeni platform hakkında Twitter da kısa bir açıklama da yaptı. Platform üzerinde uzun süredir çalıştıklarını ve kısa zaman da kullanıcılar ile paylaşılacağını ifade etti.

Benzer bir uygulamanın gerekliliğini Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u etiketleyerek dile getiren bir kullanıcının tweeti kısa zamanda yanıt buldu. Konu ile ilgili Altun, bir çalışmalarının olduğunu ve kısa zamanda vatandaşlar ile paylaşılacağını ifade etti.

Sosyal medyada ki bilgi kirliliğine son verebilecek bu uygulamayla artık doğru haberleri daha hızlı öğrenebileceğiz. Platform yayına alındığında iOS ve Android kullanıcıları için erişilebilir olacak.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz