Ayak şişmesi neden olur? İşte ayak şişkinliğine iyi gelen şeyler

0
934 Okunma

Ayak şişmesi farklı nedenlerle meydana gelebilir. Peki ayak şişmesini gidermek için ne yapmalıyız? İşte cevabı…

Ayak şişkinliğini azaltacak öneriler

Ayak şişkinliği genellikle geçici bir durumdur. Uzun süre ayakta kalmak veya hareketsiz kalmak ayaklarınızın şişmesine neden olur. Eğer ayak şişkinliği birkaç gün içerisinde geçmiyorsa o zaman doktora gitmenizde fayda var.

Peki ayak şişkinliğini indirmek için evde neler yapılabilir?

  • Ayak şişkinliğini indirmek için ayaklarınızı yukarı doğru kaldırarak kan akışının ayaklara gelmesini engelleyerek şişliğin inmesini sağlayabilirsiniz.
  • Burkulma gibi nedenlerden sonra oluşan ayak şişmesinde buz tedavisi de önemlidir. Buzu bir havluya sarıp şişlik olan yerde bekletmeniz yeterli. Bu süreçte şişlik inmiş olacak.
  • Ayakları tuzlu suda bekletmek de şişliğin inmesine yardımcı olur. Yarım kova suya bir fincan tuz ekleyip, iyice karıştırmanız yeterli. Ayaklarınızı bu su içinde 15 dakika bekletin.
  • Her gün 2,5 litre su tüketerek, vücudunuzdaki zararlı maddeleri atabilirsiniz.
  • Bir adet salatalığı dilimleyerek şişliğin olduğu bölgenin üzerine bir bandaj ile sarabilirsiniz. Salatalık, ödemin azaltılmasında yardımcı olur.
  • Elma sirkesi de ayaklardaki şişkinliklerin inmesine yardımcı olur.

Ayak şişkinliği için önerilerimiz bu şekildeydi. Peki siz ayak şişkinliğini indirmek için neler yapıyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz