Bazı büyük Apple hizmetleri yakında eski cihazlarda çalışmayı durdurabilir

0
116 Okunma

Yeni bir rapora göre, Apple’ın hizmetleri iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV yazılımının eski sürümlerinde çalışmayı durdurmak üzere olabilir. Apple değişikliği henüz onaylamasa da, yazılımının eski sürümlerini çalıştıran cihazların artık bazı adsız hizmetlere erişimi olmayacağı, iCloud’un ise etkilenmeyeceği iddia ediliyor.

Ayrıca, Apple’ın neden bazı hizmetleri cihazlarında daha eski yazılımlar kullananların erişimine kapatmayı seçtiği de net değil, ancak bu, yeni özellikler, API’ler ve hatta bu cihazlarda bulunmayan güvenlik güncellemeleriyle ilgili olabilir.

iCloud güvende, ancak diğer hizmetler değil

Apple, iOS 17’yi ve diğer yazılım güncellemelerini Haziran ayında WWDC23’te duyurmaya hazırlanırken , Twitter sızıntısı yapan @StellaFudge, belirli yazılımları yükleyen kişiler için iCloud dışı hizmetlerin kullanımdan kaldırılacağını bildirdi.

Onlara göre, aşağıdaki yazılım sürümleri etkilenecektir.

  • iOS 11 – 11.2.6
  • macOS 10.13 -1 0.13.3
  • watchOS 4 – 4.2.3
  • tvOS 11 – 11.2.6

Ne yazık ki, hangi hizmetlerin etkileneceği netleştirilmedi. Ancak Apple’ın etkilenebilecek pek çok özelliği var: Apple MusicApple TV PlusApple Arcade ve Apple News Plus bunlardan birkaçı.

Sızıntı, Apple’ın kullanıcıları herhangi bir şeye erişimlerini kaybetmeden önce bir push bildirimi yoluyla uyarabileceğini söylüyor.

Değişiklik, bu hizmetleri kullanmaya devam etmek isteyen kişilerin, mevcut cihazları daha yeni yazılım güncellemelerini desteklemiyorsa yeni bir cihaza yükseltmeleri gerekeceği anlamına geliyor. Elbette Apple’ın sattığı en iyi iPad , iPhone veya başka bir cihaza kadar gitmek zorunda değiller . Ancak bu, kullandıkları hizmetlere erişimi korurken biraz daha yetenekli bir şey elde etmek için iyi bir fırsat olabilir.

Apple’ın bu Eylül ayında yeni iPhone’ları duyurması bekleniyor ve iPhone 15 serisinin yeni Apple Watch’larla birlikte duyurulması muhtemel.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz