Bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli?

0
864 Okunma

Anne ve babaların yeni doğan alışverişi yaparken birçok noktaya dikkat etmeleri gerekiyor. Bunlardan biri de bebek arabası seçimi. Peki bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli?

Bebek arabası seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Bebek için alınabilecek önemli eşyalardan biri de bebek arabasıdır. Bebek arabaları belli bir yaşa kadar rahatça kullanılabilir. Aynı zamanda bebeğiniz ile dışarıda rahat zaman geçirmenizi sağlar.

Peki doğru bebek arabası seçimi nasıl olmalı? 

bebek arabası seçimi

  • Bebeğin belli bir yaşa kadar kullanacağı araba kolay açılabilir yapıda olmalı. Tek hamlede açılabilen bebek arabaları anneye seyahat sırasında çok yardımcı olacaktır.
  • Satın alacağınız bebek arabası mutlaka çift yönlü olmalı. Bebek arabasını istediğiniz yöne çevirerek kullanmak da bebeğinizi kontrol etmenizi sağlar.
  • Bebek arabasının önünde mutlaka bir sepet bulunmalı. Böylelikle bebeğiniz atıştırmalıkları kolayca tüketir ve oyuncakları da kolaylıkla taşıyabilirsiniz.
  • Arabanın iç kumaşı bebeği rahatsız etmeyecek şekilde olmalı. Aynı zamanda bebek arabasının 360 derece dönebilen tekerleklere sahip olması da kullanım rahatlığı sağlayacaktır.
  • Bebek arabası içindeki emniyet kemerleri de önemli ayrıntılar arasında yer alıyor.
  • Son olarak tekerleklerin fren sistemine dikkat edilmeli ve bebeğin konforu açısından yağmurluğu vb. detayların olup olmadığına dikkat edilmeli.

Bebek arabası seçiminde dikkat edilebilecek noktaları bu şekilde listeledik. Peki siz bebek arabası seçiminde hangi ayrıntılara dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz