Çocuklar için çizgi film seçerken dikkat edilmesi gerekenler

0
781 Okunma

Okulların tatil olduğu şu dönemlerde çocuklar daha çok televizyon karşısında vakit geçiriyor. Anne ve babaların da çocukların izleyebilecekleri şeyleri dikkatli bir şekilde seçmeleri gerekiyor.

Çizgi film seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Çocuklar için çizgi film seçerken eğitici ve öğretici olanları tercih etmeliyiz. Çocuklar bu tür programları izlerken kaliteli ve keyifli bir zaman geçirebilirler. Ancak bazı çizgi filmler çocuklara göre uygun olmayabilir.

Peki çizgi film seçiminde dikkat edilmesi gerekenler neler?

  • Çizgi filmler genellikle belli yaş gruplarına göre yapılırlar. Yaşa göre çizgi filmleri ayırt ederek seçmeliyiz. 2 yaşındaki bir çocuk, daha büyük yaş aralığında olan çocukların izlediği çizgi filmleri izlememelidir.
  • Çizgi film seçiminde eğitici olmalarına mutlaka dikkat edilmelidir. Çocuklar, doğru seçilmiş çizgi filmler ile daha birçok şeyi öğrenir.
  • Çizgi filmlerdeki değerler ve aile ilişkilerine dikkat edilmeli. Çocuklar çizgi film içerisinde nasıl bir aile yapısı görüyorsa davranışları ile birlikte taklit edecektir.
  • İçerisinde korku olan yapımlar çocuklara izlettirilmemelidir.
  • Her kültür veya ülkeye ait olan çizgi filmler farklıdır. Çocukların yaşadığı ülke ve kültüre yönelik seçilen çizgi filmler onlara olumlu katkı sağlayacaktır.

Peki siz çizgi film seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz