Bebek telsizi nasıl güvenle kullanılır?

0
1.249 Okunma

Bebeğinin ihtiyaçlarını en kısa sürede fark edebilmek isteyen anne ve babalar tarafından sıklıkla tercih edilen bebek telsizi yeni ebeveynlerin ihtiyaç listesinde ilk sıralarda yer alıyor. Bu içeriğimizde sizlere bebek telsizi nasıl güvenle kullanılır, zararlı mıdır detaylıca anlattık.

Bebek telsizleri zararlı mı?

İnternette biraz araştırırsanız, bebek telsizlerinden yayılan radyo dalgalarının veya diğer çeşitli dalgaların bebeğinize zarar vereceğini söyleyen bir çok kaynak bulabilirsiniz. Ancak bebek telsizi frekanslarına maruz kalma ile olumsuz sağlık etkileri arasında kesin olarak kanıtlanmış bir bağlantı yoktur.

Bebek telsizleri sağlık sorunlarına neden olabilir mi?

Her bebek telsizinde, ses ve video sinyallerini monitörden alıcıya iletmek için bir dizi radyo frekansı kullanır. Farklı telsiz modelleri, farklı radyo frekansı aralıkları yayar ve bazıları gerçekten de bebeğiniz için potansiyel sağlık tehlikelerine neden olabilir. Bu nedenle telsizi satın almadan önce iyice araştırmalısınız.

bebek-telsizi-nasil-guvenle-kullanilir-1

Bebek telsizi nasıl güvenle kullanılır?

Çocuk Ürünleri Üreticileri Derneği (JPMA) tarafından yürütülen Baby Safety Zone web sitesi, bebek telsizlerinden gelen kabloların, bir çocuğun yatak odasındaki tehlikeli noktalara yerleştirilirse güvenlik açısından tehlikelere neden olabileceğine dikkat çekiyor. Zarar riskini en aza indirmek için JPMA, monitörleri bebeğin erişemeyeceği bir yerde tutmanızı, bu mesafeyi gerektiği gibi ayarlamak için bebeğin erişim mesafesinin zaman içinde nasıl değiştiğine dikkat etmenizi ve asla bir monitörü asla bir beşiğin içine veya kenarına yerleştirmemenizi önermekte.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz