Twitter’ın yeni özelliği kadınlardan tepki gördü

0
288 Okunma

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından birisi olan Twitter, üzerinde çalıştığı yeni özelliklerini duyurdu. Bunlardan biri olumsuz tepki bırakabilecekleri downvote butonuydu. Bir diğeri ise bir Tweet’in yazarı ile sohbet başlatmak için zaman tünelinden direkt olarak özel mesaj gönderebilecekleri bir tuştu. Dün duyurulan bu özelliğin ardından Twitter tepki topladı.

Açıklanır açıklanmaz tepki aldı

Kullanıcı deneyimini arttırmak için yeni özellikler üzerinde çalışan şirket, dün resmi destek hesabından yayınladığı tweet ile yeni bir özelliği test ettiklerini duyurdu. Test edilen bu özellik ile kullanıcılar, görüntüledikleri tweetler üzerinden o tweeti yazan kişiye direkt olarak mesaj gönderebilecek. Bu işleve özel bir buton hazırlanacak.

Paylaşılan tweeti gören, özellikle kadın kullanıcılar yeni özelliğe tepki gösterdi. Twitter’ın paylaştığı tweeti alıntılayarak tepki gösteren kadınlar bu özelliğin taciz mesajları almalarını kolaylaştıracaklarını belirtti. BE adlı Twitter kullanıcısı “Bu nasıl destek? Daha fazla trol, daha fazla taciz mi?” şeklinde yorum yaptı.

 

Twitter’ın üzerinde çalıştığı bu özellik hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz