Konsol oyunları yaslanmaya karşı beyni koruyor

0
58 Okunma

Özellikle gençler konsol oyunları yüzünden ebeveynlerinden sıkça uyarılar alıyor. Uzun saatlerini oyunun karşısında geçiren kişiler ailelerinin yoğun baskısıyla karşılaşabiliyor. Ancak belki de bu denetimi biraz azaltmanın zamanı gelmiştir. Çünkü, oyunlar yalnızca ellerin değil beynin de egzersiz yapmasına yardımcı oluyor. 

İnsan beyninin tepki süresi 24 yaşından itibaren azalmaya başlıyor. Bilişsel zorluklar sunan farklı oyunlar ise beynin farklı kısımlarını uyararak kişilere egzersiz yaptırıyor.

Örneğin, bir oyun oynarken hem stratejik planlama yapılıyor hem de beyinde motor becerilerini geliştiren kısım çalışıyor. Bu 1996 yılında Super Mario 64 oyunu ile ispatlanmış bir gerçek. 

Günümüzde sporcular zihinsel performanslarını artırmak için sanal gerçeklik tarzı oyunlardan faydalanıyor. Hatta askeri personeli eğitmek için bile simülasyonlar kullanılıyor. 

Eğer etrafınızda konsol oyunları oynayan birileri varsa, onları eleştirmek yerine eşlik etmeyi deneyebilirsiniz. Böylece beyninize egzersiz yaptırmış olursunuz. Ayrıca biraz eğlenmek de cabası. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz