Bilgisayarın pil ömrünü uzatmanın 6 yolu

0
259 Okunma
pil ömrünü uzatacak önerileri

Taşınabilir bilgisayar olarak hayatımıza gire laptop veya diğer bir adıyla dizüstü bilgisayarlarımız, sadece evde veya ofiste değil gittiğimiz her yerde işlemlerimizi yapabilmemize olanak sağlıyor. Laptopunuzun size bu imkanları verebilmesi için sadece taşınabilir olması yetmiyor. Pil sağlığı ve yeterliliği bu konudaki en önemli detay. Bilgisayarınızın pil ömrünü uzatacak 6 yolu sizle için listeledik!

[benzer]https://pembeteknoloji.com.tr/apple-aksesuarlari-temizlemenin-kolay-yolu-11906/ [/benzer]

 

Tasarruf moduna geçin!

Hemen hemen her bilgisayarda pil ömrünü uzatabilmek için özel olarak ayarlanabilen tasarruf modu vardır. Bu mod çoğu zaman bilgisayarı kısıtlı kullanmanıza sebep olduğu için çoğumuz kullanmayı tercih etmiyoruz. Eğer bilgisayarınızı daha uzun süre kullanmak istiyorsanız, fişten çektiğinizde tasarruf modunu aktif etmelisiniz. Ayrıca tasarruf modundaki kısıtları kendi isteğinize göre özelleştirebilirsiniz.

Kullanmadığınız her şeyi kapatın!

Bilgisayarınız açıkken sadece sizin istediğiniz işlemleri yapmaz. Bazen farkında olmadan girip çıktığınız uygulamalar arka planda çalışmaya devam eder. Çok fazla işlem yapmamanıza rağmen eğer piliniz çok hızlı tükeniyorsa sebebi bu olabilir. Çalışan uygulamaları sık sık kontrol ederek, gereksiz olanları kapatın.

İhtiyacınız kadar özellik kullanın!

pil ömrünü uzatacak önerileri

Klavye ışıkları gibi güç ile çalışan özellikleri ihtiyacınız olmadığında kapatın. Bunun dışında bilgisayarınzda her zaman internet veya bluetooth gibi özellikler ile işiniz olmaz. Yetiştirmeniz gereken bir yazı, çizim yada dosya aktarımı gibi bağlantı gerektirmeyen işlemler yapacaksınız bilgisayarınızı uçak moduna alabilir veya bu bağlantıları elle kapatabilirsiniz.

Çok sıcakta kalmayın!

Pilinizin daha uzun süre gitmesini istiyorsanız, bilgisayarınızı çok sıcak ortamlarda kullanmamaya çalışın. Direk güneş altında veya ısıtıcı cihazların yanında piliniz daha hızlı bitecektir. Bilgisayarınızın aşırı ısınmasını önleyerek hem bilgisayarın performansından üst düzey faydalanıp hem de pil sağlığını koruyabilirsiniz

Pilinizi tamamen bitirmeyin!

Pil ömrünü uzun tutabilmek için öncelikle sağlıklı çalışan bir pile ihtiyacınız var. Pil sağlığınızı korumak için pilinizi tamamen bitirmeyin. Bu konunun doğruluğu ve yanlışlığı ile ilgili tartışmalar sürsede pilinizin tamamen tüketilmesi pil sağlığına zarar verebiliyor. Şarjınız bitmeye yakın bilgisayarınızı kapatırsanız, fişe taktığınız an direk çalışmaya devam edebilirsiniz.

Güç yönetim aracı edinin!

Bilgisayarınızın güç ayarlarının otomatik olarak yapılması, gereksiz uygulamaların kapatılması gibi işlemleri manuel yapmak istemiyorsanız güç yönetim uygulamalarını kullanabilirsiniz. Bilgisayarın marka ve modeline göre çeşitli yönetim uygulamalarını tercih edebilirsiniz.

Bilgisayarınızın pil ömrünü uzatmanız için listelediğimiz bu yöntemlerden siz hangileriniz kullanıyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz