Bilişimde Kızlar Günü kutlandı

0
149 Okunma

Teknoloji algısı genellikle ataerkil gibi anlaşılsa da bu sektörde kadınların da olduğunu unutmamak gerekiyor. Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) geçen hafta 25 Nisan Bilişimde Kızlar Günü kapsamında lise ve üniversitelerden başarılı öğrencileri Türkiye’nin önemli teknoloji şirketlerinin yöneticileri ile bir araya getirdi. Başarılı öğrenciler teknoloji sektörünü daha yakından tanıdı.

25 Nisan Bilişimde Kızlar Günü

Üst düzey yöneticilerle bir araya gelen öğrenciler sektörü daha iyi anlamak için istedikleri soruları sordu. Kariyerleri için önemli bilgiler öğrenme şansına erişti.

Etkinlikte açılış konuşmasını derneğin Kurucu Başkanı Zehra Öney yaptı. Öney, PwC’nin “2050’de Dünya” raporuna dikkat çekti. Öney konuşmasına “Türkiye’nin sahip olduğu potansiyeli ortaya çıkararak sırasıyla 2030 ve 2050 yıllarında dünyanın en büyük ekonomileri sıralamasında 11. ve 12. sıralara yükselebilmesi için, genç kızlarımızın teknoloji ile bağlarını güçlendirmemiz gerekiyor” diyerek devam etti.

Derneğin Kurucu Üyeleri arasında yer alan Microsoft Türkiye CEO’su Murat Kansu ise kadınların teknoloji alanında desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti. Aynı şekilde Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin de bu konuya vurgu yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz