BioNTech aşısı ile ilgili sevindiren gelişme

0
226 Okunma
BioNTech aşısı ile ilgili sevindiren gelişme

Koronavirüs aşılarının kademli olarak yapılması devam ediyor. Sınırlı sayıda bulunan aşılar için sevindiren haber geldi. BioNTech koronavirüs aşısı işin Sağlık Bakanlığı yeni bir anlaşma sağladı.

Haziran ayında yayınlanacak Netflix içerikleri belli oldu

Toplam 90 milyon doz BioNTech aşısı geliyor

BioNTech aşısı

NTV’nin haberine göre sağlık bakanlığı 30 milyonu opsiyonel toplam 90 milyon BioNTech aşısı için anlaşma sağladı. Pfizer ve BioNTech tarafından ortak geliştirilen aşı ile ilgili tedarik sorunu vardı. Sağlık Bakanlığının yeni anlaşması ile bu problem ortadan kalktı. Şimdiye kadar ülkemizde 30 milyon doz yapılan aşı için toplamda 90 milyon daha gelecek. Yerli aşı ve Sputnik aşısının çalışmaları sürerken aynı zamanda; tüm dünyada aşı tedariği ile ilgili sıkıntılar yaşanırken Türkiye için böyle bir gelişmenin yaşanması sevindirici oldu. Bu son tedarik ile birlikte ülkemize 120 milyon aşı girmiş olacak. BioNTech CEO’su Uğur Şahin aşılama çalışmaları ile ilgili şu açıklama da bulundu;

“Pandemi sürecinin tüm dünyada sona ermesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Türkiye’nin bu konudaki çabalarını desteklediğimizi belirtmek isterim. Bize güvendiğiniz için teşekkür ederim.”

Koronavirüse karşısında siz hangi aşıyı yaptırmayı düşünüyorsunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz