Bir alışveriş hatası: Yenidoğan alışverişinde olmasa da olur 8 ürün

0
172 Okunma
Yenidoğan alışveriş

Yeni ebeveynlik birbirinden farklı heyecanları da beraberinde getirir. Bu süreçte yenidoğan yavrunuz için hep en iyi ve konforlusunu düşünmeniz normal. Peki alışveriş yaparken aldıklarınızın gerçek bir ihtiyaç olup olmadığını sorguladınız mı? İşte yeni ebeveyn olmanın heyecanı ile alınan fakat aslında pek bir işlevi olmadığı ya da kısa süreli ihtiyaçlar için kullanılan eşyalar.

Yenidoğan alışverişinde bu ürünlere ihtiyacınız yok

Yenidoğan alışveriş

Gereğinden fazla süslü yenidoğan kıyafetleri

Özellikle kız bebek annelerinin alışveriş sitelerinden çıkamamasına sebep olan bu konsept; maddi olarak sizi çokça yorabilir. Bunun yanı sıra henüz hassas bir cilde sahip bebekler kıyafetlerdeki aşırı süslemelerden rahatsız olarak huzursuzluk çıkarabilir. Unutmayın bebeğinizin onu terletmeyen, sıkmayan rahat kıyafetlere ihtiyacı var.

Bebek ayakkabıları

Henüz dönem becerisi dahi kazanmamış bebekler için satılan bebek ayakkabılarının aslında hiçbir gerekliliği yoktur. Bir heves ile alınan ayakkabılar sadece birkaç saatliğine güzel görüntüden ibaret olarak dolapta yerlerini alır. Ayrıca uzun bir süre bebeklerinizin ayaklarını şekil verici sert yapılardan korumanız onun sağlığı için çok önemlidir.

Asıl tehlike kimyasallar

Bebek bezlerinde önemli olan pahalıyı bulmak değil, sağlıklı olan ürünü almaktır. Koku geçirmez, parfümlü, hava geçirmez yapıdaki bebek bezleri terleme ve pişiklere sebep olur. Aynı şekilde bebeğinizi yıkarken kullanacağınız şampuan ve sabunlara da dikkat etmelisiniz.

Bakım kremleri

Henüz çok narin bir tene sahip bebeklerinizin sanıldığı kadar çeşit çeşit bakım ürününe ihtiyacı yoktur. Doğru seçilmiş bir losyon ya da krem ve beraberinde bir bakım yağı tüm ihtiyacınızı karşılamak için yeterli olacaktır.

Dekoratif beşikler

Her ne kadar görüntü olarak sizleri mest etse de süs gibi duran yataklar aslında bebeğinizin için doğru tercih değil. Amerikan Pediatri Akademisine göre yeni doğan bebekler için en sağlıklı yatak çeşidi anne yanı yataklardır.

Uyku oyuncakları

Henüz hareket kabiliyeti çok gelişmemiş bebekler için yatak içerisinde yer alan uyku arkadaşları güvenli değildir. Oldukça yüksek fiyatlara satılan bu oyuncaklar bebeğinizin boğulma riskini de beraberinde getirir. Unutmayın bebek yatağı temiz ve boş olmalıdır.

Bebek bornozları

Yenidoğan bebekler banyo sonrası yumuşak bir havluya sarılarak kurulanmalıdır. Bornozlar, yetişkinlere göre daha kısa sürede ısı kaybeden bebekler için uygun değildir.

Alt değiştirme masaları

Kısa vadeli kullanabileceğiniz bu ürün, bebek hareketlenmeye başladığında tehlike arz edecektir. Bütçenizi zorlayacak kısa vadeli ürünler yerine bebeğin temel ihtiyaçlarına yönelebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz