Islanan iPhone’a ne yapılmalı?

0
415 Okunma

Hemen hemen herkesin korkulu rüyasıdır akıllı telefonun su ile temas etmesi. Su, iPhone’ların karşılaştığı en yaygın ikinci hasar türüdür. Kullanıcılar panikle pirince koşar ancak sıvı temasına maruz kalan bir iPhone‘u pirinçte bekletmek çözüm sağlamaz. Bu içeriğimizde sizler için ıslanan iPhone’a ne yapılmalı detaylandırdık.

iPhone’unuzu Hemen Kapatın

Kısa devre sonucu oluşabilecek daha fazla hasarı önlemek için hemen iPhone’u kapatmalısınız. iPhone’unuzu birkaç gün boyunca kesinlikle açmamalısınız.

Kurutun

Apple Destek sıvı temasına maruz kalan cihazları yumuşak, tüy bırakmayan bir bezle silmenizi önermekte. Bir lens temizleyici muhtemelen buradaki en iyi tercihlerden biri olacaktır.

islanan-iphone-a-ne-yapilmali-1

Kuru bir yerde bırakın

iPhone’unuzu kurutmak için Lightning bağlayıcısı aşağı bakacak şekilde hafifçe elinize vurarak fazla sıvının akmasını sağlayın. iPhone’unuzu hava akımı olan kuru bir yerde bırakın.

Sakın şarj etmeyin!

iPhone’nunuzu kesinlikle kururken şarj etmeye çalışmayın yoksa daha fazla zarar verebilirsiniz. Telefonunuzun kapalı olması gerektiğini unutmayın. Apple, şarj etmek için kurumadan önce en az beş saat beklenmesi gerektiğini vurgulamakta.

iPhone’u açmak için ne kadar beklenmeli?

Bu sorunun cevabı iPhone’un sıvı teması durumuna göre değişecektir. Telefonu açmak için minimum 72 saat beklemeniz tavsiye edilmekte. Ciddi bir sıvı hasarı durumunda cihazınızı hiç açmamak ve önce bir uzmana danışmak en doğrusu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz