Elon Musk: “İlk defa bir insana Neuralink implantı takıldı ve durumu iyi”

0
972 Okunma

İş insanı Elon Musk’ın düşünce gücü ile teknolojik aletleri kontrol etmesini sağlayan Neuralink implantı artık insan beyninde… Açıklama Elon Musk’tan geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

Elon Musk insan beynine çip taktı! Düşünce ile teknolojik aletler kontrol edilebilecek

İş insanı Elon Musk’ın şirketi Neuralink, uzun bir zamandır beyin- bilgisayar arayüzü teknolojileri üzerinde çalışmalar yürütüyordu. Elon Musk, insan beynine çip takma fikri ise eleştirilmişti. Musk, bu konuda bir açıklama yaptı.

Şirket, Eylül ayında ilk insanlı klinik deneyleri için düğmeye basmıştı. Bu konu ile ilgili açıklama iş insanı Elon Musk’tan geldi. Musk, sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden yaptığı paylaşımda ilk defa bir insan beynine Neuralink implantı takıldığını ve implant takılan kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Elon Musk: “Düşünce gücüyle bilgisayar ve telefonunuzu kontrol edebileceksiniz!”

İş insanı Elon Musk, sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden yaptığı paylaşımda çipin adeta “Telepati” ürünü olduğunu açıkladı. Elon Musk, ilk kullanıcılarının engelli bireyler olacağını söyledi ve Stephen Hawking’den örnek verdi.

Elon Musk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Sadece düşünerek telefonunuzun veya bilgisayarınızın ve bunlar aracılığıyla hemen hemen her cihazın kontrolünü sağlar. İlk kullanıcılar uzuvlarını kullanmayı kaybetmiş kişiler olacaktır. Stephen Hawking’in bir hızlı daktilodan veya müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiğini hayal edin. Amaç budur.” 

Şirket, beyin- bilgisayar arayüzü teknolojileri üzerine çalışmalar yürüttüğü için bugüne kadar sıkça gündeme gelmişti. Şirketin asıl amacı ise insan beynini bilgisayarlarla doğrudan sağlayarak, beyin ve yapay zeka arasında etkileşim sağlamak.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında gerekli izinleri alan Elon Musk’ın ekibi, yaklaşık 6 aydır bir çalışma içindeydi. Şirketin asıl amacı felçli hastaları iyileştirmenin yollarını aradığını söylese de birçok kişi bu projeyi tehlikeli buluyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz